«Εκδικήθηκε» τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι σε επεισοδιακό φιλικό (vids)

Οι διαιτητές τίναξαν το παιχνίδι στον αέρα, η Μακάμπι πήρε εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό, τα έδωσε όλα και κάπως έτσι το Τριφύλλι γνώρισε την πρώτη του ήττα στην pre-season.

«Εκδικήθηκε» τον Παναθηναϊκό η Μακάμπι σε επεισοδιακό φιλικό (vids)

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με καλό ρυθμό στην επίθεση με τρίποντα από Σλούκα και Σόρκιν (5-5). Ο Μπλατ με νέο τρίποντο έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία και πάλι (10-10). Ο Γκάμπριελ νίκησε τον Γιουρτσεβέν πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (10-14).

Ο Γκριγκόνις με ένα τιπ στη μπάλα βρήκε σκορ για τον Παναθηναϊκό. Ο Λεσόρ απέφυγε έξυπνα τον Γκάμπριελ και πέτυχε το πρώτο του καλάθι. Ο Γιοκουμπάιτις έστειλε τη διαφορά στο +9 για τους τυπικά φιλοξενούμενους από τα 6.75 (14-23). Ο Μπράουν με μια εκπληκτική κίνηση πλήγωσε την πρώην ομάδα του (16-23). Οι «πράσινοι» δεν έκαναν καλό δεκάλεπτο στην άμυνα, ο Μήτογλου βρήκε buzzer beater για το 22-30.

Ο ρυθμός έπεσε στη β’ περίοδο. Το ξέσπασμα ήρθε από τον Παναθηναϊκό με ένα σερί 6-0 με Μπράουν, Παπαπέτρου και Χουάντσο. Ο Ισπανός γκαρντ μείωσε τη διαφορά στο καλάθι με τρίποντο, ο Λεσόρ ισοφάρισε στους 35 πόντους. Ο Ράντολφ με τρίποντο από τη γωνία πήγε το σκορ στο 37-42. Ο Σλούκας συνεργάστηκε εκπληκτικά με τον Γιούρτσεβεν που κάρφωσε στη ρακέτα (42-47). Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 44-47.

Ο Λεσόρ χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ στην 3η περίοδο. Ο Γιουρτσεβέν έφτασε στους 8 πόντους στην τρίτη περίοδο. Ο Γκριγκόνις έβαλε ωραίο καλάθι από ασίστ του Σλούκα για να διαμορφωθεί το σκορ στο 53-55. Ο Μένκο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου «πυροβόλησε» για τρεις (55-61).

Οι διαιτητές τίναξαν το παιχνίδι στον «αέρα» αποβάλλοντας τον Αταμάν. Το Τριφύλλι συνέχισε με Σερέλη. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση και ξέφυγε με 11 πόντους (59-70). Το παιχνίδι έληξε 73-88.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-47, 55-58, 73-88

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Μπράουν, Μωραΐτης, Σλούκας, Όσμαν, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιουρτσεβέν

Μακάμπι (Κάτας): Χορντ, Σίμονς, Λόιντ, Μένκο, Σόρκιν, Μέιερ, Ρέιμαν, Ριβέρο, Κοέν, Ράντολφ, Γιοκουμπάιτις, Γκάμπριελ, Μπλατ

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr