Παναθηναϊκός: Αναγκαία η… αλλαγή με Γκριγκόνις στον Επτάστερο

Δεύτερος σκόρερ του φιλικού με τη Μπάγερν, ο Μάριους Γκριγκόνις με 12 πόντους. Ο Λιθουανός αν παίξει στην... καλή του θέση (2) μπορεί φέτος να είναι πιο κομβικός.

Πήρε θέση στο Mediolanum Forum ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (vid)

Πέρσι έπαιξε πολύ στο 3 κι έδωσε ότι είχε, ενθουσιάζοντας κόσμο, προπονητές, συμπαίκτες. Ωστόσο o άνθρωπος σε όλη του την καριέρα έβγαζε το παντεσπάνι του εκτελώντας. Μπορεί να προσφέρει και σε άλλους τομείς, αλλά βάζοντάς τον στο παρκέ για να σκοράρει, ο άνθρωπος είναι εγγύηση. Σίγουρα ο Γκριγκόνις δεν είναι κακός, ούτε αδιάφορος αμυντικός.

Είναι σαφές ότι έχει κάποια προβλήματα κόντρα σε πιο γρήγορους αντιπάλους. Έχει όμως αρχές, κατέχει τα βασικά. Σε μία ομάδα με ξεκάθαρη φιλοσοφία – όπως ήταν η Ζάλγκιρις και η ΤΣΣΚΑ και φιλοδοξεί να γίνει για δεύτερη σερί σεζόν ο Παναθηναϊκός του Αταμάν – ξέρει να ακολουθεί τους κανόνες και να μην εκτίθεται.

Είναι μαχητικός, υστερεί λίγο στο πώς δίνει βοήθειες, αλλά δεν είναι αρνητικός. Ωστόσο φέτος, απαλλαγμένος από καθήκοντα να τρέχει στην περιφέρεια για να μαρκάρει πιο ογκώδεις αθλητές, δύναται να κάνει ακόμα καλύτερη σεζόν. Aν του δώσεις μπάλα με καθαρή ματιά προς καλάθι έχεις ένα δεύτερο Ναν στο ρόστερ σου, ικανό να σε …σκοτώσει! Ο Μάριους έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του.

Ο κόσμος που τον έχει παρακολουθήσει ξέρει ότι πρόκειται για παίκτη που μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα. Είναι ένα πολυεργαλείο στην επίθεση, ένας παίκτης που αν μπει στο σωστό πλαίσιο μπορεί να δώσει πράγματα στον τομέα της εκτέλεσης και – σε έναν βαθμό – στην δημιουργία. Κυρίως όμως, είναι ένας παίκτης που μπορεί να ταιριάξει – στην θεωρία – σε κάθε πεντάδα.

Exit mobile version