Το νούμερο «ζαλίζει»: «Αυτό είναι το φετινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού»

Ο Παναθηναϊκός φέτος ανέβασε πολύ το μπάτζετ του και οι στόχοι του είναι δεδομένα πολύ υψηλοί, καθώς κανείς δε συμβιβάζεται με τα… λιγά!

Παναθηναϊκός: Πέρασαν από εργομετρικά τεστ οι Ναν, Οσμάν και Λεσόρ (pics)

Ο Παναθηναϊκός μετά την περσινή τρομακτική σεζόν που κατάφερε να κάνει ένα επικό comeback κατακτώντας την Ευρώπη δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες της επιτυχίας, αλλά αντίθετα συνέχισε να επενδύει και να ενισχύεται με σκοπό να παρουσιαστεί φέτος ακόμη πιο δυνατός.

Οι κινήσεις του «Επτάστερου» ήχησαν τόσο πολύ στ’ αυτιά όλων, που ακόμα και σήμερα το μπάτζετ και οι παίκτες του αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης και αναλύσεων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ισπανός δημοσιογράφος Χαβιέρ Μαέστρο που μέσω της ιστοσελίδας «Encestando» αναλύει το μπάτζετ του Τριφυλλιού, το οποίο φέτος βρίσκεται στα… ύψη!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«35 εκατ. ευρώ το μπάτζετ για την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού που εκμεταλλεύεται το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Ισπανού, που κάνει αναφορές και σε αυτά των Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα.

«Θα είναι η ομάδα με τις υψηλότερες δαπάνες για την πρώτη ομάδα, αν και τα στοιχεία για άλλους μεγάλους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εφές, η Αρμάνι Μιλάνο και η Φενέρμπαχτσε δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Η Μπαρτσελόνα θα είναι μεταξύ 27 και 29 εκατ. ευρώ στο ξεκίνημα, σύμφωνα με τον πρόεδρό της πριν από μερικές εβδομάδες. Η Μονακό δεν φτάνει τα 35 εκατ. ευρώ γιατί οι φόροι στο Πριγκιπάτο είναι πολύ χαμηλοί σε σχέση με άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα οι υψηλότεροι μισθοί φορολογούνται με λιγότερο από 30%, όπως μαθαίνουμε, πολύ μακριά από τον συντελεστή 45-50% στη Μαδρίτη, την Καταλονία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στην Ιταλία, οι ξένοι που υπογράφουν συμβόλαια για δύο ή περισσότερα χρόνια έχουν επίσης μειωμένο φορολογικό συντελεστή».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr