Παναθηναϊκός: Λίγο πριν ακόμα ένα «μπαμ» ο μύθος Σλούκας!

Δεν ξέρουμε αν ο Κώστας Σλούκας έγινε φέτος ο μπροστάρης μιας νέας εποχής δόξας για το τμήμα μπάσκετ παρόμοιας με εκείνης που ζήσαμε επί Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτό που θα συμβεί, μα αυτό που ήδη γίνεται.

Παναθηναϊκός: Λίγο πριν ακόμα ένα «μπαμ» ο μύθος Σλούκας!

Αυτό που διαδραματίστηκε προ μηνών μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας ήταν ένα απίστευτο παραμύθι που έγινε πραγματικότητα με εκείνον σημαιοφόρο, πρωταγωνιστή και αρχηγό.

Με ιδρώτα, με ήττες και νίκες, με προσπάθεια που ξεπερνά τα συνηθισμένα και στο τέλος με δάκρυα λύτρωσης/χαράς που ανατριχιάζουν την οικουμένη.

Στο μπάσκετ παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχοσύνθεση, το μυαλό, ο τρόπος που σε οδηγεί σε επιλογές.

Το μπάσκετ είναι μαραθώνιος και “κατοστάρι” συγχρόνως. Είναι σπορ εκρήξεων/έντασης, αλλά και διαδικασία προσέγγισης με συρραφή από αποφάσεις.

Κυρίως είναι και μια μοναχική περιπέτεια που ο αθλητής ζει από την ώρα που ξεκινά μέχρι την ώρα που σταματά. Ο τρόπος που ο κάπτεν πέρσι προσέγγιζε τα ματς στην τελική ευθεία ήταν ονειρικός.

Με ψυχολογικό πόλεμο και ασταμάτητο μπούλινγκ από τους λιμανίσιους για την δυνατότητα προσφοράς του στα ματς που κρίνουν πρωτιές, ήταν πρωταγωνιστής, βουλώνοντας στόματα, αποκτώντας ξεχωριστή θέση στην παναθηναϊκή αθανασία και συνδέοντας το όνομά του με κάτι που συμβαίνει μια φορά στα εκατό χρόνια: ο ουραγός να γίνει πρώτος!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr