Δώρα Παντέλη: «Ο Γιοβάνοβιτς και ο Σπανούλης έχουν ένα κοινό» (vid)

Η Δώρα Παντέλη έκανε guest εμφάνιση σε ποδοσφαιρική εκπομπή και αναφέρθηκε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη.

Δώρα Παντέλη: «Ο Γιοβάνοβιτς και ο Σπανούλης έχουν ένα κοινό» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή στο Nations League Tonight:

Για τους προπονητές της Εθνικής σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ:

«Ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση και για τον Σπανούλη και για τον Γιοβάνοβιτς. Είναι δύσκολο να μεταδώσει ένας προπονητής τη φιλοσοφία του μέσα σε δυο προπονήσεις. Βέβαια και στην Ιρλανδία έχουν νέο προπονητή.

Νομίζω το κοινό των προπονητών των εθνικών μας ομάδων είναι ότι βασίζουν το παιχνίδι τους στην άμυνα. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί είναι μια σταθερά που είναι δύσκολο να σου χαλάσει.

Αν παίζεις καλή άμυνα και δημιουργικές όλες τις επιθετικές σου λειτουργίες μέσα από την άμυνα, έχεις μια σταθερά.

Άμυνα μπορείς να παίξεις κάθε βράδυ. Επίθεση, είναι και λίγο θέμα τύχης, περισσότερο, ίσως, στο μπάσκετ από ότι στο ποδόσφαιρο.

Βοηθά έτσι όπως θέλει να παίξει ο Γιοβάνοβιτς, αυτό είναι και το στυλ που μπορεί να υπηρετήσει η εθνική ομάδα.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις μια φιλοσοφία και το πώς τοποθετούνται οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο για να πάρουν ευκαιρίες μπροστά, όταν παίζουν καλή άμυνα. Η άμυνα είναι θέμα τοποθέτησης και πρέπει να υπάρχει εμπειρία, αλλά είναι πάντα και θέμα διάθεσης.»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr