Παναθηναϊκός: Ένα ρόστερ γεμάτο από... NBA

Ο Παναθηναϊκός μετά και την προσθήκη του Τσεντί Οσμάν μπορούμε να πούμε πως έχει ένα ρόστερ, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παίκτες με σημαντική θητεία στο NBA.

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μεταγραφή μετά τον... Νάν!

Ο μαγικός κόσμος του NBA πάντα ήταν μια Λίγκα, η οποία ξεχώριζε και ήταν ανώτερη από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Τουλάχιστον κάπως έτσι το βλέπουν οι παίκτες, οι οποίοι θέλουν κάποια στιγμή στην καριέρα τους να κάνουν το βήμα προς εκείνα τα μέρη και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Ωστόσο πλέον βλέπουμε πως η ψαλίδα έχει μικρύνει και ευρωπαίοι παίκτες μπορούν άνετα να σταθούν και να λάμψουν στο NBA (Ντόνσιτς, Γιόκιτς κ.α), ενώ από την άλλη πλευρά φέτος η Euroleague έκανε μια μορφή επανάστασεις, πείθοντας εν ενεργεία αθλητές του NBA να μπουν στη διοργάνωσή της αφήνοντας την Αμερική.



Μια απ’ αυτές τις ομάδες είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προχώρησε σε τρεις συνολικά μεταγραφές (Λορέντζο Μπράουν, Ομέρ Γιουρτσεβέν, Τσεντί Οσμάν) με τις δύο απ’ αυτές να παίρνουν το αεροπλάνο από την Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι πράσινοι τη δεδομένη χρονική στιγμή διαθέτουν στο ρόστερ τους συνολικά 15 παίκτες εκ των οποίων οι 7 έχουν θητεία στο NBA, ο ένας είναι πρωταθλητής μάλιστα κι ένας ακόμα φιναλίστ σε NBA Finals!

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή οι Κέντρικ Ναν, Λορέντζο Μπράουν, Τζέριαν Γκραντ, Τσεντί Οσμάν, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ομέρ Γιουρτσεβέν και Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο NBA και πλέον δομούν μαζί με τους υπόλοιπους το κορυφαίο ρόστερ της Euroleague για τη σεζόν 2024-25.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Λέικερς με τον Κώστα Αντετοκούνμπο στο ρόστερ τους, αγωνίστηκε ελάχιστα, το 2020 πήραν το πρωτάθλημα του NBA κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ του Κέντρικ Ναν που ερχόταν από τον πάγκο, τότε, κάνοντας σπουδαία σεζόν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr