Καρπετόπουλος: «Αυτή ειναι η πιο έξυπνη μεταγραφή του Αταμάν»

Ο δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος σχολιάζει τη μεταγραφή του Τσεντί Οσμάν στον Παναθηναϊκό και παράλληλα αναφέρεται στη θητεία του Εργκίν Αταμάν στους πράσινους.

Καρπετόπουλος: «Από το παίζω όσο χρειάζεται του Γιοβάνοβιτς, πάμε σε έναν ΠΑΟ που παίζει πολύ»

Αναλυτικά όσα έγραψε στην εφημερίδα «Sportday»:

Ο Aταμάν ξέρει πολύ καλά ένα πράγμα: πως πέρυσι τους έπιασε στον ύπνο όλους. Στο ξεκίνημα της σεζόν κανείς δεν περίμενε πως με μια ντουζίνα καινούριους παίκτες ο Αταμάν θα παρουσίαζε τόσο γρήγορα μία ανταγωνιστική ομάδα και το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού έπεισε (;) τους ανταγωνιστές του πως παρά την προσθήκη του σολίστα Ναν, ο Αταμάν δεν θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα που λέγεται έλλειψη ομοιογένειας. Ο Αταμάν το πέτυχε με τον πλέον απλό τρόπο: κονταίνοντας νωρίς το ροτέισον. Αλλά φέτος το πράγμα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά όπως διαφορετικά.

Ο Αταμάν κάνει στις μεταγραφές τρεις επιλογές πολύ λογικές. Ο Γιουρτσεβέν έρχεται για να δώσει ανάσες στον Λεσόρ, κάτι που πέρυσι έκανε μόνο ο Κώστας Αντετοκούμπο, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Ο σοφός Λορέντσο Μπράουν έρχεται να γίνει ο επιπλέον περιφερειακός παίκτης που μπορεί και να κουμαντάρει την ομάδα και να σκοράρει -και να τα κάνει όλα με προσωπικότητα. Η προσθήκη του Μπράουν κάνει τη γραμμή των περιφερειακών του Παναθηναϊκού ακόμα πιο δυνατή, κυρίως διότι ο Αταμάν, που σε αυτή βασικά ποντάρει, δεν φοβάται πλέον κανέναν τραυματισμό, πράγμα που έχει τη σημασία του διότι πέρυσι από τραυματισμούς ταλαιπωρήθηκαν και οι Βιλντόσα, αλλά και ο Σλούκας. Η τρίτη, όμως, προσθήκη είναι η πιο έξυπνη. Ο Οσμάν έρχεται για να δώσει στον Αταμάν τη δυνατότητα να παρουσιάσει πεντάδες πολύ σκληρές, που θα επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό, στις βάρδιες που αυτό είναι απαραίτητο, να κερδίσει παιχνίδια από άμυνα, γεγονός που πέρυσι ήταν αντικειμενικά δύσκολο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr