«Δεν πήρε Οσμάν λόγω... Φουρνιέ ο Παναθηναϊκός - Το... απίστευτο ποσό που πλήρωσε» (vid)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αποκάλυψε το στόρι της μεταγραφής του Τσεντί Οσμάν στον Παναθηναϊκό AKTOR και το ποσό που θα λάβει ο Τούρκος NBAer για τη φετινή σεζόν.

«Δεν πήρε Οσμάν λόγω... Φουρνιέ ο Παναθηναϊκός - Το... απίστευτο ποσό που πλήρωσε» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στη Magic Euroleague:

«Η απόφαση πάρθηκε προχθές το βράδυ. Μέχρι να παρθεί η απόφαση έπαιξαν ρόλο αρκετές παράμετροι για να φτάσουμε το αποτέλεσμα στο πρωινό του Σαββάτου.

Η υπόθεση Οσμάν έπεσε στο τραπέζι την εποχή που συζητήθηκε και προχώρησε η υπόθεση του Γιούρτσεβεν.

Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν διστακτικός, αλλά και για τον Οσμάν υπήρχαν στο μυαλό του οι Λέικερς. Έχει και φιλική σχέση με τον Λεμπρόν Τζέιμς. Πριν από μια εβδομάδα ο Οσμάν έπαιζε σοβαρά για τους Λέικερς. 

Τις τελευταίες 5-6 μέρες στράφηκε στην Ευρώπη. Στο κεφάλι του Αταμάν ολοένα και έπαιζε περισσότερο το όνομα του Οσμάν. Ίσως, πολλοί πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός προχώρησε στη μεταγραφή λόγω του Φουρνιέ. Ο Φουρνιέ έβαλε ένα λιθαράκι, το θεμέλιο λίθο τον έβαλε ο ίδιος ο Οσμάν δείχνοντας πόσο ήθελε να ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Οι προτάσεις για Οσμάν ήταν από την Παρτιζάν και την Εφές. Η Ρεάλ ήταν η ομάδα που καραδοκούσε και όλοι πίστευαν πως θα πάει στη Ρεάλ. Ο Ματέο χρησιμοποιούσε τον Χεζόνια στο 4, άρα το δίδυμο Χεζόνια-Οσμάν θα έκανε τη Ρεάλ στη συγκεκριμένη θέση πυρηνική.

Όμως, η Ρεάλ δεν κατέθεσε επίσημη πρόταση, ήταν έτοιμη να μπει. Η καθυστέρηση που ήταν εμφανής τις τελευταίες 1-2 μέρες ωφέλησε τον Παναθηναϊκό. Φεύγοντας από το NBA ο Οσμάν δεν θα ήθελε να πάει στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά στους εν δυνάμει Πρωταθλητές Ευρώπης.

Τις τελευταίες δύο μέρες άρχισε να εντείνεται η συζήτηση και την Παρασκευή ο Αταμάν κατέληξε στην απόφαση – όταν δεν είχε παίξει τα φιλικά – ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για την απόκτηση του Οσμάν.

Ο Οσμάν ήταν εκτός προϋπολογισμού, ο Παναθηναϊκός δεν έψαχνε παίκτη στη θέση 3. Η υπόθεση έκλεισε όταν ο Οσμάν είπε πως έρχεται με κάθε κόστος κάνοντας κάθε υποχώρηση.

Προτάθηκε στα 2 εκατομμύρια ο παίκτης. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να διαταράξει τη χημεία της ομάδας. Από τη στιγμή που ο προπονητής μπήκε μπροστά και είπε πως αυτό το πρόβλημα θα το λύσω εγώ, αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο για τη μεταγραφή. Η εντολή δόθηκε μετά τα μεσάνυχτα και το πρωί ο Οσμάν υπέγραψε το συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να υπογράψει τον Οσμάν με το… αστρονομικό ποσό του 1.3 εκατ. ευρώ για να πάρει ένα πυρηνικό όπλο, το οποίο μπορεί και να του αλλάξει την τύχη στη φετινή διοργάνωση. Πέρσι έπαιρνε 6.7 εκατ. δολάρια μεικτά.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr