Παναθηναϊκός: Κρίσιμο το ερώτημα για Σαμοντούροφ…

Λέτε φέτος να είναι η χρονιά του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ; Αυτός, ο Αβδάλας και ο Μαντζούκας είναι το αύριο του συλλόγου.

Έξυπνη κίνηση από Παναθηναϊκό - Το μέλλον του Σαμοντούροβ

Ο μικρός είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα μ.ο 3π., 2.4ριμπ., 0.7ασ., 56%δίπ., 20%τρίπ., 100%β. Στα φιλικά της Λουμπλιάνα τον είδαμε αρκετά δραστήριο.

Αν μη τι άλλο θα έχει να θυμάται πέρσι το τρίποντο στο οποίο ευστόχησε στο Palau Blaugrana απέναντι στην Μπαρτσελόνα στις αρχές της σεζόν στην Euroleague, όπως επίσης και το τελευταίο ματς για τον γ’ γύρο της Stoiximan Basket League κόντρα στον Άρη στο Αλεξάνδρειο όπου αγωνίστηκε 32 λεπτά έχοντας 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο μικρός αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με διπλό δελτίο και στο πρωτάθλημα της Elite League με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του έχοντας πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Είχε μόλις 4.7 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά 14 λεπτά, ενώ σούταρε με 58% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 62% στις βολές. Έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ως το καλοκαίρι του 2028 ενώ προ εβδομάδων ο Αταμάν ξέκοψε κάθε κουβέντα για το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός ή να αγωνιστεί και πάλι με διπλό δελτίο, μιας και για τον αθλητή υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι. Ο κόουτς τον πιστεύει και ο νεαρός φόργουορντ θα πάρει χρόνο συμμετοχής μπόλικο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr