Παναθηναϊκός: Καίριο το ερώτημα και για Μίσιτς…

Ποιος ξέρει, ίσως του χρόνου δούμε ΚΑΙ τον Βασίλιε Μίσιτς στον Παναθηναϊκό.

«Ο Παναθηναϊκός θα πάρει τηλέφωνο τον Μίσιτς, αν επιστρέψει στην Ευρώπη»

Ο Σέρβος δε περνάει καλά στις ΗΠΑ, γνωρίζει ότι εδώ θα είναι βασιλιάς, ότι ο πρώην προπονητής του τον θέλει, ότι ο πρωταθλητής μπορεί να τον πληρώσει καλά και μαζί με άλλους πρωτοκλασάτους γκαρντ να δημιουργήσουν αίσθηση! “Κλειδί” στην υπόθεσή του παραμένει ο Εργκίν Αταμάν.

Χωρίς να σκέφτεται χρόνους συμμετοχής/ηγετικούς ρόλους και χωρίς να φοβάται ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, ο Τούρκος αρέσκεται να φτιάχνει ομάδες με παίκτες που ματώνουν το καλάθι και σαν σκόρερ και σαν δημιουργοί από την περιφέρεια.

Το 2018, όταν ο Μίσιτς και ο Λάρκιν υπέγραψαν για την Εφές υπήρχε ήδη εκεί ο Σίμον και ήταν τότε 31 χρονών: άλλος προπονητής δεν θα ήθελε να περιορίσει το ρόλο του. Ο Αταμάν όχι μόνο έφερε τους άλλους δυο, αλλά το ίδιο καλοκαίρι πήρε και τον Μπουμπουά πιστεύοντας πως όλοι οι καλοί χωράνε.

Η τουρκική ομάδα έπαιξε μπασκετάρα, αν δεν υπήρχε ο Κόβιντ μπορεί να ισοφάριζε το ρεκόρ της Γιουγκοπλάστικα με τρία τρόπαια σερί στην Ευρώπη, το θέμα είναι ότι στα χέρια του η εξέλιξη και του Μίσιτς και του Λάρκιν υπήρξε αλματώδης: ο παίκτης στον οποίο ο Γιασκεβίτσιους περνούσε χαλινάρι στην Ζαλγκίρις βάζοντας τον να κυνηγάει τον καλύτερο αντίπαλο περιφερειακό, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο καυτά…πιστόλια της Ευρωλίγκας γιατί ο Αταμάν τον ενθάρρυνε να κάνει αυτό που κάθε μεγάλος παίκτης πρέπει να κάνει, δηλαδή να σκοράρει. Οι ομάδες του Αταμάν χρόνια τώρα παραδίδουν μαθήματα επιθετικού μπάσκετ – χαίρεσαι να βλέπεις τους γκαρντ της να συνθέτουν ραψωδίες για πολυβόλα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr