«Διέλυσε» την Εφές και κατέκτησε το τουρνουά ο... μισός Παναθηναϊκός! (vids)

Στο ρελαντί ο… μισός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ με πολλούς πρωταγωνιστές απέναντι στην Εφές και κατέκτησε το τουρνουά στη Σλοβενία.

«Διέλυσε» την Εφές και κατέκτησε το τουρνουά ο... μισός Παναθηναϊκός! (vids)

Σε αντίθεση με τον ημιτελικό απέναντι στην Τσεντεβίτα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί από τα 6.75 (9-3) με 3/3 τρίποντα (Γκραντ, Μήτογλου). Από ισπανική συνεργασία Λορέντζο-Χουάντσο το Τριφύλλι πήγε στο 13-10.

Το Τριφύλλι πήρε διψήφια διαφορά με τον Μήτογλου να βρίσκει ρυθμό (22-12). Δια χειρός Παπαπέτρου οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν μία εκπληκτική πρώτη περίοδο σε άμυνα και επίθεση (26-14).

Η Εφές μείωσε κατά τα 2/3 την απόσταση στο πρώτο πεντάλεπτο του β’ μέρους (32-28). Ο Οτούρου χτύπησε το καμπανάκι στους «πράσινους» που έμειναν σε χαμηλά ποσοστά στην επίθεση.

Από σκαστή πάσα του Μωραϊτη ο Σαμοντούροβ κάρφωσε στην τουρκική ρακέτα (34-30). Ο Γκριγκόνις φώναξε παρών στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με μακρινό σουτ κρατώντας στο -7 τους Τούρκους (44-37).

Ο Λιθουανός συνδέθηκε με τη ρακέτα και στο ξεκίνημα του β’ μέρους (46-39). Ο Γκραντ ξαναπήγε την απόσταση σε διψήφια τιμή (55-45).

Ο Γκριγκόνις με 3/5 τρίποντα διαμόρφωσε το σκορ στο 66-51. Από το κέντρο του γηπέδο ο ίδιος παίκτης πέτυχε ένα αδιανόητο τρίποντο, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν να μην το μετρήσουν.

Με αέρα 18 πόντων έπειτα και από το νέο τρίποντο του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άνετα το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Καλαϊτζάκης και Παπαπέτρου διαμόρφωσαν το σκορ στο 79-56. Το παιχνίδι τελείωσε 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Μωραΐτης, Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου, Γκραντ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Γιούρτσεβεν

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr