Ντομινίκ Γουίλκινς: «Όταν γυρίσαμε από το Παρίσι μας περίμεναν 250.000 φίλαθλοι, με σέβονται ακόμα»

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς έκανε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες που έχει ζήσει με τον Παναθηναϊκό, όταν οι πράσινοι κατέκτησαν την Euroleague.

Ντομινίκ Γουίλκινς: «Η μόνη φορά που με αγκάλιασε ο Μάλκοβιτς ήταν όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα» (vid)

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και μια από τις κορυφαίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μάλιστα όταν ο Παναθηναϊκός τον έφερε δημιούργησε μια ομάδα που λίγους μήνες αργότερα κατάφερε να πάρει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τον Αμερικανό φόργουοντ να θυμάται εκείνες τις ημέρες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο podcast «All the Smoke»:

«Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι οι πιο φανατικοί σε όλον τον κόσμο. Είναι τρελοί! Όταν παίξαμε για το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Παρίσι όπου είναι η γενέτειρα πατρίδα μου, οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν κατακτήσει ολόκληρη την πόλη. Και η αστυνομία έλεγε ότι όσο δεν γίνεται τίποτα, αφήστε τους ήσυχους. Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, υπήρχαν 250.000 άνθρωποι! Ήταν το πιο απίστευτο πράγμα που έχω ζήσει. Φοβήθηκα πολύ!».

«Ακόμα και σήμερα μου συμπεριφέρονται με τεράστιο σεβασμό. Πήγα το καλοκαίρι στην Ελλάδα και το έζησα ξανά. Είχαμε κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία και έκτοτε έφτασαν να έχουν επτά!».

Δείτε όλο το podcast:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr