Παναθηναϊκός: «Κόντρα» με Ολυμπιακό, τι θα γίνει με Μπαρτζώκα - Αταμάν;

Πρώτο φαβορί τον Ολυμπιακό δίνουν οι στοιχηματικές για την επόμενη Ευρωλίγκα επειδή μάζεψε ένα σκασμό σκόρερ και θα πρέπει ο Παπανικολάου και ο Ουόκαπ να παίζουν άμυνα για …πέντε!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Γιατί ΔΕΝ είναι αδιάφορο βαθμολογικά το αποψινό ντέρμπι

Θα δείξει που θα βγει η τόσο μεγάλη υπεραισιοδοξία με κόουτς κάποιον που δεν τον λες και διπλωμάτη, με τρομερές, γραφικές εκρήξεις, μη δοκιμασμένο σε καθημερινές συνθήκες τριβής με σταρ.

Εκεί είναι η διαφορά Μπαρτζώκα -Αταμάν. Αυτό που ξεχωρίζουμε στον Τούρκο (περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο που έχει δουλέψει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια) είναι η φροντίδα του ισορροπημένου παιχνιδιού και οι καλές σχέσεις που συνάπτει με τους αθλητές του.

Γνωρίζοντας πέρσι ότι έχει στα χέρια του μια ομάδα που δεν μπορεί να περιμένει βοήθειες από διαιτητές κτλ, ο κόουτς ποτέ δεν σκέφτηκε αν υπάρχει μια σούπερ άμυνα ή αν μερικοί παίκτες του μπορούσαν να φέρουν νίκες με το σπουδαίο ταλέντο τους στο σκοράρισμα.

οτέ δεν έπαιξε συστηματικά για να “πνίξει” τον αντίπαλο ή να σκοράρει 100 πόντους, άφηνε τα πάντα να τα φέρει το ματς, έχοντας δείξει τους μηχανισμούς για το τι πρέπει να γίνει κάθε φορά. Ο πρωταθλητής δεν ήξερες τι θα πρωτοσκαρώσει. Μπορούσε να πάρει τα παιχνίδια και με σιδερένια άμυνα (το έδειξε στο φάιναλ φορ) και σκοράροντας κατοστάρες.

Ότι προέκυψε πέρσι δεν ήταν λόγω συγκυριών, αλλά επειδή ο οργανισμός ασχολήθηκε πολύ με την φυσιογνωμία του παιχνιδιού, όχι τυχαία σε δέκα μήνες δοκίμασε εντελώς διαφορετικούς τρόπους επίθεσης/αμυνας προσαρμόζοντας τα θέλω του στο υλικό κι όχι απαιτώντας διαρκώς τα ίδια πράγματα. Θα δούμε αν θα καταφέρει κάτι ανάλογο ο Μπαρτζώκας φέτος μιας και η φιλοσοφία του είναι πως ο προπονητής είναι το Α και το Ω, όχι οι αθλητές.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr