Παναθηναϊκός: Θα συμφωνούσε και ο Ομπράντοβιτς για Αταμάν!

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο Πεπ Γκουαντιόλα του μπάσκετ. Παίζει για το αποτέλεσμα αλλά το κάνει και όπως πρέπει δίχως να χαρακτηρίζεται δογματικός.

Παναθηναϊκός: Ποιον «κόβει» ο Αταμάν από το ρόστερ

Ο περσινός Παναθηναϊκός (περισσότερο κι από την Εφές των σερί ευρωπαϊκών) είναι το αριστούργημα του! Πολλές φορές είδαμε τον πρωταθλητή να αμύνεται με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα, αλλά να παίζει επίθεση και στα όρια της κατοστάρας.

Δεν είχε βαρύ πίβοτ, αλλά κάθε φορά που κατεβαινε στην επίθεση ο Ματίας Λεσόρ νόμιζες πως από το πουθενά θα βγει σε κάθε φάση σε θέση βολής για να καρφώσει.

Ο Επτάστερος ακύρωνε τον αντίπαλο χωρίς να παίζει σκληρα (η Ρεάλ στο Βερολίνο ούτε κατάλαβε τι την χτύπησε στο β΄ μέρος όπου με το ζόρι ξεπέρασε τους 20 πόντους) ενώ είχε τον τρόπο να ηλεκτρίζει και την εξέδρα με δεκαπέντε αλλαγές της μπάλας σε πέντε τετραγωνικά οταν ορμούσε προς το καλάθι!

Ο Τούρκος σε όλη του την καριέρα πείθει παίκτες εκατομμυρίων ότι το δικό του μπάσκετ είναι το πιο αποδοτικό, απαιτεί τυφλή εφαρμογή του, περνώντας στους υφισταμένους του την βεβαιότητα πως αυτό αποδίδει τα μέγιστα αν υπάρχει πίστη.

Ακριβώς όπως κάνει χρόνια τώρα ο Πεπ στους συλλόγους που του δίνουν τα κλειδιά! Αποδεικνύουν αυτοί οι δύο πως ένας προπονητής δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός: το βασικό είναι να αποδειχθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Θα συμφωνούσε σε αυτό κι ο μέγας Ομπράντοβιτς. Ο Αταμάν αποτελεί τον ορισμό του κατάλληλου που είναι σχεδόν αδύνατον να αντικατασταθεί…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr