«Ο Γιουρτσέβεν έχει πράγματα να αποδείξει, ταιριάζει απόλυτα στην Euroleague»

Ο άμεσος συνεργάτης του Γουίλ Χάρντι στους Γιούτα Τζαζ, Σκοτ Μόρισον, μίλησε για την νέα πρόκληση του Ομέρ Γιουρτσέβεν στην Ευρώπη και για τον ίδιο τον Τούρκο σέντερ.

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το συμβόλαιο στον Γιουρτσεβέν

Την περασμένη σεζόν ο Ομέρ Γιουρτσέβεν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στους Γιούτα Τζαζ μέχρι να μείνει ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι και πλέον να βρίσκεται προ των πυλών από την ένταξή του στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα ο Σκοτ Μόρισον, άμεσως συνεργάτης του προπονητή των Τζαζ, ανέφερε ορισμένα πράγματα για τη νοοτροπία του Τούρκου σέντερ, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι ο ίδιος ταιριάζει απόλυτα στην Euroleague και στο μπάσκετ που παίζουν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο gazzetta.gr:

«Ο Ομέρ ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ακόμα και όταν δεν ήταν μέλος του πρώτου rotation, εκείνος δούλευε σκληρά και ήθελε κάθε μέρα να βελτιώνεται. Ήταν πολύ συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του, τόσο εντός του παρκέ όταν δουλεύαμε ατομικά και με όλη την ομάδα, όσο και στην αίθουσα με τα βάρη για την ενδυνάμωση και την φυσική κατάσταση».

Φρόντιζε πολύ καλά το σώμα του, τόσο όσον αφορά την ξεκούραση που έπρεπε να είχε, αλλά και όσον αφορά τη διατροφή του. Πρόσεχε πάρα πολύ επί καθημερινής βάσης. Ο Ομέρ είναι άριστος επαγγελματίας, πολύ ευχάριστος χαρακτήρας, έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, είναι πάρα πολύ έξυπνος και πάντα είναι συγκεντρωμένος στον απόλυτο βαθμό στους στόχους του και σε όλα όσα θέλει να πετύχει. 

Είναι δύσκολο να παραμείνει στο NBA. Απλούστατα το NBA δεν εκτιμά τόσο καλά τα δυνατά σημεία του Γιούρτσεβεν, όσο μπορεί να τα εκτιμήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για παράδειγμα τα δυνατά του σημεία, όπως είναι το ριμπάουντ, τα καλά σκριν και η θωράκιση που μπορεί να δώσει μέσα στη ρακέτα.

Προφανώς είναι σημαντικά στοιχεία και για τα δύο πρωταθλήματα. Τόσο για το NBA, όσο και για την Ευρώπη. Όμως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι ομάδες προσπαθούν πραγματικά να εκμεταλλευτούν αυτά τα φυσικά χαρίσματα. Δηλαδή το να γεμίζει το ζωγραφιστό και να παίρνει τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Και θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ. Όσον αφορά την άμυνα είναι αρκετά ευκίνητος, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίζει τα pick n roll και να βγαίνει από τη ρακέτα για να καλύπτει την αδύναμη πλευρά.

Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Τόσο για το σύνολο των δεξιοτήτων του και το μέγεθός του όπως ανέφερα και προηγουμένως αλλά και για την αντοχή και τη σκληράδα του που απαιτούνται στην Euroleague. Επίσης, θα παίξει με ‘κάτι να αποδείξει’ και υποθέτω ότι θα είναι πολύ ενθουσιασμένος καθώς θα αποτελέσει σταθερό μέλος της ομάδας, με χρόνο συμμετοχής στο rotation. Θα φέρει πολλή θετική ενέργεια στην ομάδα».

Exit mobile version