Παναθηναϊκός: Η διαφορά με τον Ολυμπιακό άνοιξε πάρα τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Η διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με τους λιμανίσιους μάλλον άνοιξε παρά τις επιστροφές Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ στους άλλους.

Παναθηναϊκός: «Γλέντι» στον Ολυμπιακό από τη Μαρία Δαρσινού! (pic)

Η ψαλίδα φάνηκε πως αυξήθηκε τον Ιούνη όταν κανείς δεν έδινε τύχη στο τριφύλλι για το πρωτάθλημα κι όμως οι πράσινοι σημείωσαν τρεις νίκες στη σειρά, δίχως να είναι και κυριαρχικοί στους τελικούς, τουλάχιστον όχι όπως εμφανίστηκαν στο Βερολίνο.

Στην πράξη οι πρωταθλητές Ευρώπης τιμώρησαν τις αδυναμίες των αντιπάλων τους κι αξιοποίησαν την δική τους ανωτερότητα παίζοντας στο ρελαντί.

Υπήρχε ένα σύνολο στοιχείων φέτος που ειδικά στο ελληνικό μπάσκετ κάνει τον Παναθηναϊκό να φαντάζει δύσκολα αντιμετωπίσιμος ακόμα κι όταν παίζεις με…οκτώ εναντίον του.

Διαθέτει ανώτερο ρόστερ, πιο ακριβούς καλαθοσφαιριστές, ομάδα ανθρώπων τεχνικού επιτελείου κι αθλητών που εξελίσσονται μέσα από την καθημερινή δουλειά που γίνεται σε ανώτερο επίπεδο.

Τα πάντα στο τριφύλλι βρίσκονται σε πιο υψηλό επίπεδο από τον εγχώριο ανταγωνισμό και το γεγονός αυτό δημιουργεί διαφορά ψυχολογίας που στον πρωταθλητισμό είναι πολύ σημαντική.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr