Γλίτωσε το κάζο η Γαλλία - Τα στατιστικά του Λεσόρ

Η Ιαπωνία έφτασε πάρα πολύ κοντά στην έκπληξη αλλά τελικά η Γαλλία κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση με 94-90.

Γλίτωσε το κάζο η Γαλλία - Τα στατιστικά του Λεσόρ

Άκρως παραγωγικό ήταν το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, με την Ιαπωνία να ακολουθεί τον ρυθμό των Γάλλων και μένει κοντά στο σκορ στην ανάπαυλα, όπου η ομάδα του Κολέ προηγήθηκε με πέντε πόντους (44-49). Ο Φουρνιέ σκόραρε 11 πόντους στο πρώτο μέρος, μοιράζοντας παράλληλα 6 ασίστ, ενώ ο Γουεμπανιαμά σημείωσε 10 πόντους, κατέβασε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Χατσιμούρα οδήγησε την Ιαπωνία στο πρώτο 20λεπτο με 14 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ιαπωνία μπήκε δυνατά και με ένα επιμέρους 11-2, πέρασε μπροστά στο σκορ (55-51), προσθέτοντας πίεση στους Γάλλους. Η αγωνία συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο. Ο Χατσιμούρα των 24 πόντων αποβλήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο η ομάδα του συνέχισε να είναι ανταγωνιστική μέχρι το φινάλε.

Το καλάθι του Χόκινσον έβαλε την Ιαπωνία στο +3 (80-77), ωστόσο ο Φουρνιέ απάντησε με τρίποντο στα 50″ πριν το τέλος. Δύο εύστοχα ζευγάρια βολών του Καβαμούρα έστειλαν την Ιαπωνία στο +4, ωστόσο ο Στραζέλ απάντησε με τρίποντο και φάουλ και ισοφάρισε 10″ για το άκουσμα της κόρνας (84-84). Ο Καβαμούρα πήρε το τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας, ωστόσο αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί οι Γάλλοι είχαν την εμπειρία και τις απαραίτητες λύσεις, προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να κάνουν το 2/2.

Όσον αφορά τον παίκτη του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, αυτός σημείωσε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 7:39 λεπτά συμμετοχής.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr