Δώρο του Καναδά στην Εθνική - Τα τρία σενάρια πρόκρισης

Ο Καναδάς κέρδισε την Αυστραλία, έκανε το 2-0 στον Α’ Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ακόμη ζωντανή για την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Δώρο του Καναδά στην Εθνική - Τα τρία σενάρια πρόκρισης

Πλέον, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και έχει τρία σενάρια να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αγώνας Αυστραλία – Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14:30 της Παρασκευής (2/8), ενώ το ματς Καναδάς – Ισπανία θα ξεκινήσει στις 18:15.

Αυτό σημαίνει ότι αν η Εθνική κερδίσει τους Αυστραλούς, θα περιμένει για να μάθει την τύχη της στο άλλο ματς του ομίλου.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr