Σπανούλης: «Το μυαλό μας ήταν αλλού - Μεγάλη η ζημιά από τον Γιουλ»

Ο Βασίλης Σπανούλης παρέθεσε τις απόψεις του για την ήττα της Ελλάδας από την Ισπανία.

Σπανούλης: «Το μυαλό μας ήταν αλλού - Μεγάλη η ζημιά από τον Γιουλ»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα προετοιμαστούμε για τους Αυστραλούς όπως προετοιμαζόμαστε για όλα τα ματς. Εμείς, η Αυστραλία και η Ισπανία είμαστε ομάδες που μπορούμε να νικήσουμε η μία την άλλη ανά πάσα στιγμή».

Και ανέλυσε το παιχνίδι με την Ισπανία: «Σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται να έχεις νεκρά διαστήματα 12 λεπτών ούτε να ξεχνάς την άμυνα για ολόκληρα ημίχρονα. Οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο ξεχνάει την άμυνα, μοιραία αποπροσανατολίζεται και στην επίθεση.

Όταν καταναλώνεις τόση ενέργεια για να γυρίσεις ένα παιχνίδι, κουράζεσαι, χάνεις το μυαλό σου, βλέπεις τον αντίπαλο σου να βάζει ένα μεγάλο σουτ και σου χαλάει η ψυχολογία. Οφείλουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας. Το επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιτρέπει τέτοιες αδράνειες».

Για τα λάθη που έγιναν: «Σε αυτό το τουρνουά κερδίζει όποιος είναι πνευματικά πιο δυνατός. Δεν γίνεται να δέχεσαι δύο καλάθια και να ξεχνάς τα πάντα. Δεν κάναμε ούτε φάουλ πολλές φορές. Αυτό δείχνει ότι το μυαλό μας ήταν αλλού.

Μας συνεπήρε αρνητικά ο ρυθμός των Ισπανών, στους οποίους δώσαμε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ. Ο Γιουλ μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά και ταυτόχρονα ανέβασε τους συμπαίκτες του».

Για τα δύο πρόσωπα της Εθνικής από ημίχρονο σε ημίχρονο: «Όλα ξεκινούν από την άμυνά μας και από το ριμπάουντ. Όταν σταματάμε να παίζουμε άμυνα, είμαστε άλλη ομάδα. Μας λείπει η πνευματική συγκέντρωση και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Όλα τα παιδιά είναι πρωταθλητές και δεν μπορεί να χάνουν τον έλεγχο τόσο εύκολα».

Για το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα: «Η πίεση του αποτελέσματος έκανε την ομάδα αργή σε όλες τις αντιδράσεις της. Ωστόσο, είχαμε δύο καθαρά σουτ τριών πόντων για να ισοφαρίσουμε, με τον Γιάννη και με τον Λαρεντζάκη. Το δεύτερο έγινε λίγο βιαστικά.

Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το γήπεδο με τον Γιάννη σε ρόλο screener και τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη ακροβολισμένους στο τρίποντο, αλλά δεν βρήκαμε την κατάλληλη λύση».

Και κατέληξε σχετικά με το ότι προσπαθεί να χτίσει κουλτούρα νίκης στην ομάδα: «Εάν συμβεί αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα έρθει μία μεγάλη επιτυχία τα επόμενα χρόνια».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr