Ουόκαπ: «Όταν κοιμηθήκαμε, μας τιμώρησαν - Δεν έχουμε κανένα φόβο» (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ προχώρησε σε δηλώσεις μετά το νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία.

Ουόκαπ: «Όταν κοιμηθήκαμε, μας τιμώρησαν - Δεν έχουμε κανένα φόβο» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το πιο μεγάλο πρόβλημά μας ήταν ότι δεχθήκαμε 49 πόντους στο πρώτο μέρος. Αυτό δεν είναι το στυλ μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδας.

Χρειαζόμαστε καλύτερη απόδοση στην άμυνα. Πρέπει να είμαστε ομάδα τέτοιας ποιότητας. Όταν κοιμηθήκαμε, μας τιμώρησαν.

Ναι σίγουρα είναι ανοιχτή ακόμα η πρόκριση. Όμως η ήττα είναι απογοητευτική. Δεν είμαστε εκτός, το ξέρουμε. Έχουμε ακόμα ζωή και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό πρεσβεύει η Εθνική. Αυτός είναι ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας.

Ναι, φυσικά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Αυστραλία. Αν δεν πιστεύαμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, δεν θα έπρεπε να παίζουμε καν. Ξέρω ότι μπορούμε. Ξέρω ότι αυτή η ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να το καταφέρει.

Αυτή η ομάδα δεν έχει κανέναν φόβο. Δύο φορές χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εκτός. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε», δήλωσε αναλυτικά στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του ματς.

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη, συμπλήρωσε: «Ήμασταν λίγο στατικοί στην επίθεση προς το φινάλε του αγώνα. Τιμωρηθήκαμε από τα λάθη μας, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Αυστραλία.

Αν πάρουμε μέρη της σημερινής μας εμφάνισης και μέρη της εμφάνισής μας κόντρα στον Καναδά, μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε σε αυτό το τουρνουά. Πρέπει όμως να εκτελέσουμε το πλάνο μας για 40 λεπτά.

Εγώ μπορεί να τα πάω καλύτερα ή και χειρότερα. Δεν έχει σημασία όμως. Έχουμε κάνει δύο ήττες. Αυτό είναι το μόνο που μετράει αυτή τη στιγμή. Ο κάθε παίκτης μπορεί να κοιτάξει τον εαυτό του στο τέλος της ημέρας και να πει ‘θα μπορούσα να κάνω ή αυτό καλύτερα’.

Κάναμε πολλά λάθη μέσα σε αυτά τα 40 λεπτά. Τιμωρηθήκαμε για αυτά και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα πάει στο ξενοδοχείο και θα αξιολογίσει μόνο την ατομική του εμφάνιση. Πρέπει απλά να έρθουμε την Παρασκευή και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Οι Έλληνες είναι τόσο χαρούμενοι που είμαστε εδώ και πρόθυμοι να ταξιδέψουν για να είναι εδώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν παίζεις εκτός έδρας, σε μία ουδέτερη έδρα.

Σκάψαμε μόνοι μας το λάκκο μας από νωρίς. Και στα δύο παιχνίδια βρεθήκαμε να χάνουμε μέχρι και με 16 πόντους, αλλά στην crunch time ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση. Το μπάσκετ διαρκεί όμως 40 λεπτά. Εμείς είχαμε κάποια μικρά κενά στην απόδοσή μας στη διάρκεια και των δύο αγώνων και επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να χτίσουν διαφορές.»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr