Φιλ Χάντι: «Ο κόσμος είδε ποιος είναι ο Ναν»

Ο πρώην ασίσταντ κόουτς των Λος Αντζελες Λέικερς μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Κέντρικ Ναν.

Πιστός στις συνήθειες του με Ναν ο Αταμάν

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

Κόουτς ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα;  «Είναι τρομερά. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι, δεύτερη με το camp. Τα παιδιά στο καμπ έχουν κάνει τρομερή δουλειά, αρκετοί είναι οι ίδιοι με πέρσι. Μπορείς να δεις την βελτίωση από πέρσι. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το σπίτι του μπάσκετ το καλοκαίρι, για την Ευρώπη, για παίκτες από την Αμερική. Είναι τρομερό μέρος για να δουλέψουν για μερικές εβδομάδες οι παίκτες».

Τι ακριβώς είναι η TrenchWork Sports: «Σκέφτεσαι τους στρατιώτες όταν είναι στα χαρακώματα με τους υπόλοιπους, αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις την βρώμικη δουλειά, οπότε προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη φιλοσοφία, του να είσαι στα χαρακώματα, στο γυμναστήριο. Ας πάμε στο γυμναστήριο, ας ιδρώσουμε, ας γίνουμε καλύτεροι και ας το κάνουμε όλοι μαζί. Από εκεί βγήκε το όνομα».

Εχεις πολλά χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ ως ασίσταντ κόουτς. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις χεντ-κόουτς; «Συμφωνώ, ήρθε η ώρα. Είμαι έτοιμος. Πάντα μελετούσα το παιχνίδι, μου αρέσει να διδάσκω, μου αρέσει να προπονώ, μου αρέσει να βοηθάω παίκτες. Οπότε όταν έρθει η ώρα να γίνω πρώτος προπονητής θα είμαι έτοιμος».

Εζησες απίστευτα πράγματα στους Λέικερς, αλλά ήρθε η ώρα του χωρισμού. Τι έχεις να πεις σχετικά; «Είχα τρομερή θητεία, 6 χρόνια. Βασικά, ξεκίνησα το 2011, επέστρεψα, κέρδισα το πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι στο Λος Άντζελες μου έδωσαν αγάπη. Ήταν ευλογία να είμαι μέρος του οργανισμού και αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Ξέρω ποιος είμαι ως προπονητής, οπότε δε το βλέπω ως κάτι κακό που έφυγα. Ήρθε η ώρα να κάνω κάτι καινούριο, χρειάζομαι νέα πρόκληση, δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω ακόμα αλλά η επόμενη ευκαιρία θα είναι καλή».

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη ακόμη και στα 40 του. Ποιο είναι το μυστικό του; «Δουλειά. Δεν είναι μυστικό. Είναι ο πιο αφοσιωμένος παίκτης με τον οποίον έχω δουλέψει. Και έχω δουλέψει με μερικούς σπουδαίους παίκτες. Έχει συνέπεια. Η αφοσίωσή του, η συγκέντρωσή του στις ρουτίνες του δεν αλλάζουν. Το μυστικό του είναι ότι δουλεύει περισσότερο από τους άλλους. Και μένει αφοσιωμένος στη ρουτίνα του. Προσέχει το σώμα του, τρώει σωστά, κοιμάται σωστά, γυμνάζεται, κάνει γιόγκα, κάνει διατάσεις. Κάνει όσα χρειάζεται να κάνει. Κάθε μέρα. Έρχεται νωρίς, φεύγει αργά. Και όταν δουλεύει, δουλεύει πραγματικά. Αγαπάει το μπάσκετ. Για αυτό όταν τον βλέπεις στα 40 κινείται σαν 25χρονος. Είναι αφοσιωμένος στο να προσέχει το σώμα του».

Για τον δικό μας Λεμπρόν Τζέιμς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τι έχεις να πεις; «Ο Γιάννης είναι ο Γιάννης, δεν είναι ο Έλληνας Λεμπρόν. Είναι ο Γιάννης, είναι ο δικός του εαυτός. Μου αρέσει η εξέλιξή του. Θυμάμαι όταν ήρθε στο ΝΒΑ, ήταν ένα λεπτό παιδί, έπαιζε σκληρά, προσπαθούσε να τα καταφέρει. Και όταν κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν να γίνει δυνατός, άλλαξε όλο του το παιχνίδι. Πάντα ήμουν οπαδός του, γιατί θαυμάζω την αφοσίωσή του, την ανταγωνιστικότητά του. Θέλει να ανταγωνιστεί με τους καλύτερους παίκτες και να κερδίσει και το αγαπάω αυτό στον Γιάννη».

Δεν θα μπορούσαμε να μην σε ρωτήσουμε για τον Κέντρικ Ναν. Τον είχες στους Λέικερς, ήρθε στην Ευρώπη, σάρωσε με τον Παναθηναϊκό. Το σχόλιό σου; «Τον αγαπώ. Nunn better. Ο Ναν είναι σκόρερ. Όταν ήρθε σε εμάς στους Λέικερς ήταν τραυματίας, δεν έπαιξε πολύ. Ο κόσμος δεν είδε ποιος είναι ο Ναν. Και αυτό που μου άρεσε όταν ήρθε εδώ και είχε κάτι να αποδείξει, έδειξε στον κόσμο ότι μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ, μπορώ να παίξω στην Ευρώπη, μπορώ να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο. Και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον που ήρθε εδώ και έχει επιτυχίες και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να δει ποιος είναι ο Κέντρικ Ναν. Είναι εθισμένος στο μπάσκετ. Λατρεύει να είναι στο γυμναστήριο, να βελτιώνει το παιχνίδι του και ξανά είχε δυστυχώς τραυματισμούς αλλά ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ποιος είναι ο Κέντρικ Ναν πέρσι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr