Παναθηναϊκός: Ο... υπερπαίκτης Σλούκας το κατάφερε και αυτό!

Οι Έλληνες συμπαίκτες του έλεγαν μετά το τέλος της υπέροχης σεζόν ότι η ομάδα φέτος είχε στον «άσσο» ως οδηγό έναν υπερπαίκτη, που επέβαλε σε όλους να δίνουν κάτι παραπάνω. Είχαν δίκιο.

Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός τράβηξε τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο μπάτζετ της 15ετίας» (vid)

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα ο πρωταθλητής δύσκολα θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της ιστορικής αποστολής του, που δεν ήταν τόσο οι νίκες, αλλά οι συγκινήσεις που προσφέρει σε όσους τον αγαπούν. Σάμπως περίμενε κανείς όταν ξεκινούσε η χρονιά να πάει το κλαμπ μέχρι τέλους;

Προέκυψε μεν, αλλά οι 9/10 θεωρούσαν τον Οκτώβρη ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα επέστρεφε σε τοπ επίπεδο μεν αλλά σε 1-2 χρόνια θα ήταν έτοιμος για πρωτιές.

Το ότι όλα εξελίχθηκαν σε fast track διαδικασία οφείλεται εν πολλοίς στον Μακεδόνα βετεράνο. Ό,τι καλό έχει κάνει φέτος η ομάδα του Αταμάν οφείλεται εν πολλοίς σε αυτόν.

Αν π.χ ο Λεσόρ και ο Ναν ήταν τυχεροί γιατί το συναπάντημα με τον Κώστα συνέπεσε με το μομέντουμ της δικής του ωριμότητας, ακόμα πιο καθοριστικός αποδείχθηκε ο κάπτεν για τις καριέρες όσων δεν είχαν μεγάλη πείρα από Ευρωλίγκα και βρέθηκαν στον Παναθηναϊκό.

Δείτε τι έκανε φέτος ο Πάνος Καλαϊτζάκης που μετά τη λήξη του τελικού στο Βερολίνο έλεγε ότι χωρίς την πίεση που του επέβαλε ο αρχηγός στις προπονήσεις, δύσκολα θα είχε τον ρόλο που είχε φέτος.

Θυμηθείτε τα λόγια Μήτογλου, Παπαπέτρου για το πόσο τους βοήθησε ο Σλούκας να ξεπεράσουν την μακρά αποχή τους από το άθλημα. Γι αυτό θεωρούμε την παρουσία του έμπειρου γκαρντ ευλογία!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr