Παναθηναϊκός: Κώστας Σλούκας, υπόγειος... θυμός!

Προ ημερών μιλώντας στο SDNA ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε με στεναχώρια στο συμβόλαιό του που τελειώνει σε δύο χρόνια. Το τέλος πλησιάζει και οι αθλητές δεν συμβιβάζονται εύκολα με την πολιτική τους ζωή.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 83-76: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vid)

Ο άνθρωπος ζει για το μπάσκετ κι ας έχει κερδίσει ήδη παρά πολλά από αυτό. Έπρεπε να είχαν καταλάβει στο λιμάνι πως μια μεγάλη ομάδα πρέπει να δίνει σε παίκτες αυτού του μεγέθους το δικαίωμα τη στιγμή του αντίο να το αποφασίσουν οι ίδιοι.

Ο βετεράνος άσος ανήκει στην σπάνια κατηγορία των παικτών που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει: τον πήρε από το χέρι σε στιγμές εξαιρετικά δύσκολες, του άλλαξε την ιστορία, τον κουβάλησε στις πλάτες του.

Τη σχέση του με την ομάδα θα την ολοκληρώσει όποτε αυτός θέλει – έχει πια το ιστορικό δικαίωμα. Στα σπορ δεν βρίσκεις μόνο νίκες και ήττες. Βρίσκεις και ιστορίες σχέσεων και μαθήματα ζωής.

Ο Σλούκας μπορεί να τσαντίζεται σε άσχημα ματς του αλλά όταν παίζει καλά μας θυμίζει πολλές φορές γιατί λατρεύτηκε.

Όποιος τον έχει αγαπήσει ως αθλητή, έχει τη δυνατότητα να τον καταλάβει καλύτερα και ως άνθρωπο.

Η μεγάλη θέληση του, ο υπόγειος θυμός του ή ακόμα κι η οργή του όταν νιώθει πως αδικείται, είναι αντιδράσεις που κατά βάθος αξίζουν χειροκρότημα. Θα μας λείψουν κάποτε οι αντιδράσεις του όσο κι οι δημιουργικές εμπνεύσεις του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr