Παναθηναϊκός: Ανέτρεψε τα προγνωστικά ο Σλούκας!

Θα περνάνε τα χρόνια κι εμείς ακόμα θα αναμοχλεύουμε το πόσο ευεργετική στάθηκε για τον Παναθηναϊκό η ψυχρότητα των σχέσεων Μπαρτζώκα-Σλούκα την προηγούμενη σεζόν, γεγονός που οδήγησε στο…δώρο του αιώνα! Το πρόβλημα του Κώστα στο λιμάνι ήταν μεγάλο.

Παναθηναϊκός: Η 12αδα του Αταμάν για το Game 3 με Ολυμπιακό

Πολλές φορές σου έδινε την εντύπωση στην τελευταία του σεζόν με την κόκκινη φανέλα ότι δεν χαιρόταν όσο παλιότερα κι αυτό σχετιζόταν με δυο πράγματα: το πρώτο είχε να κάνει με την ομάδα που δεν μπορούσε να τον διευκολύνει για να κάνει ό,τι θα θελε στα λεπτά της συμμετοχής του.

Το δεύτερο είναι πιο απλό: για τον Σλούκα ήταν κομμάτι βαρύ να βλέπει πως υπήρχε στην ομάδα κάποιος πιο σημαντικός από εκείνον (Βεζένκοφ).

Αυτό ήταν ένα παράξενο βάρος, δύσκολα διαχειρίσιμο: δεν είναι εύκολο για ένα παίκτη μαθημένο σταρ να γίνει συμπληρωματικός, κάτι σαν ρολίστας και να βλέπει να παίζουν περισσότερο Κάνααν, Ουόκαπ και ΜακΚίσικ .

Για ένα πρωταγωνιστή σαν τον Κώστα η διαδικασία μιας τέτοιας μετάλλαξης ήταν σχεδόν αδύνατη.

Όταν θύμωνε τον συμπονούσαμε, στα 33 του έδειχνε ότι δεν είχε χορτάσει ακόμα το μπάσκετ: είναι σχεδόν απίστευτο αν σκεφτείς τι είχε περάσει, πόσα είχε ζήσει: όχι μόνο τίτλους, παιχνίδια, διακρίσεις, αλλά και τραυματισμούς, εγχειρήσεις και πόνους. Ευτυχώς έδειξε την κάψα του για την ηγεσία στη σωστή ομάδα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr