Παναθηναϊκός: Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε με Χουάντσο!

Διόλου τυχαία ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ είναι ο πιο αγαπητός παίκτης στα αποδυτήρια.

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: Με τέτοιες εμφανίσεις μένει στον Παναθηναϊκό!

Παρότι είναι φτασμένος κι έχει βγάλει πολλά λεφτά από το μπάσκετ, παρότι έγινε παγκοσμίως γνωστός λόγω της συμμετοχής του στην ταινία που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Ανταμ Σάντλερ, ο τυπος είναι ορισμός του cool από την συμπεριφορά του με τους συμπαίκτες του ως και με τους οπαδούς.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Χουάντσο ανήκει στην κατηγορία σπάνιων αθλητών: έλειψε πέρσι από αυτόν κάτι που όλοι οι θαυμαστές του περιμέναμε: η σοβαρή επιθετική συνεισφορά.

Σε μια χρονιά που έπαιξε λιγότερο απ όσο φανταζόταν, σάρωσε τους τίτλους ενώ όταν πρόσφερε σοβαρές υπηρεσίες με την φοβερή του αμυντική συνεισφορά έδειξε να έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό.

Έκανε μεγάλη πρόοδο φέτος; Αν τον κρίνουμε με βάση τα στατιστικά του και μόνο, όχι. Αλλά θα ήταν άδικο να το πούμε αυτό.

Πρώτον γιατί ο αθλητής έδειξε μια αξιοζήλευτη σταθερότητα στα ντέρμπι και βοήθησε το ΟΑΚΑ να ντυθεί με τα ισπανικά χρώματα.

Δεύτερον γιατί η ομάδα χωρίς αυτόν στο γήπεδο δεν είναι τόσο δυνατή αμυντικά – η σημαντικότητα των αθλητών φαίνεται κι από την απουσία τους.

Το ωραιότερο μαζί του είναι ότι ο τύπος ισορροπεί και χαίρεται λίγο παραπάνω την δημοσιότητα από την ιδιότητα: συμπεριφέρεται όλο και πιο πολύ σαν ποπ σταρ που χαίρεται τη ζωή, παρά σαν αθλητής.

Κάνει αναρτήσεις από διακοπές, διαφημίζει τα πάρτι του, η σεμνότητα δεν είναι το φόρτε του, όμως τελικά παραμένει ένας αγαπητός, ωραίος άνθρωπος που τυγχάνει να είναι κι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr