Κέντρικ Ναν: Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έρχεται ο δεύτερος γύρος!

Ο Κέντρικ Ναν είναι πλέον γεγονός πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη είδηση του φετινού καλοκαιριού να είναι γεγονός!

Final Four, Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Η μέρα, η ώρα και το κανάλι του τελικού

Σε μια εποχή που ο Λορέντζο Μπράουν αρχικά κι έπειτα το σίριαλ του Σάσα Βεζένκοφ είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ελάχιστοι ασχολούνταν με τον Κέντρικ Ναν και την ανοιχτή του υπόθεση, όσο το NBA out ήταν ενεργό.

Είναι γεγονός πως ο «Επτάστερος» με το καλημέρα στη μεταγραφική περίοδο ενεργοποίησε μια ακόμα βόμβα, βάζοντας στην περιφέρειά του ένα τρομακτικό όπλο που είναι ικανό να τον απογειώσει και να του δημιουργήσει νέες και πιο απρόβλεπτες συνθήκες στο παιχνίδι του.



Λίγο μετά οι πράσινοι συνδέθηκαν και με τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ακόμα παραμένει παίκτης των Τορόντο Ράπτορς, ωστόσο είναι και ένα από τα πιο hot ονόματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το μέλλον του ακόμα είναι στον… αέρα, όμως δεδομένα πια δεν είναι στους πράσινους.

Η μεγαλύτερη όμως είδηση απ’ όλες τις υπόλοιπες και με διαφορά ήταν η οριστική παραμονή του Κέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό και για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Αυτή τη φορά όμως από εντελώς διαφορετικές βάσεις, οι οποίες θα δώσουν μόνο κέρδη στο σύλλογο αλλά και στον ίδιο τον παίκτη.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τους τρεις άξονες που κάνουν διαφορετική και ακόμη καλύτερη την παρουσία του 28χρονου guard στον Παναθηναϊκό.

Άξονας πρώτος: Θα μπει από την αρχή κάνοντας προετοιμασία

Κέντρικ Ναν: Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έρχεται ο δεύτερος γύρος!

Ο Αμερικανός guard θα μπει τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη από την αρχή της, ενώ πέρυσι ήρθε τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει πως θα κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να είναι ακόμη πιο έτοιμος, όταν η ομάδα ξεκινήσει τα επίσημα ματς.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να κάνει προετοιμασία με το υπόλοιπο σύνολο και να μπαίνει έπειτα στη σεζόν. Ο Ναν πέρυσι δεν είχε αυτή την ευκαιρία, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να βγάλει στην επιφάνεια την κλάση του. Φανταστείτε τώρα!

Άξονας δεύτερος: Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις – Με άλλον αέρα

Κέντρικ Ναν: Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έρχεται ο δεύτερος γύρος!

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι πριν φέρει τον Ναν στην Ευρώπη προχώρησε σε ολικό rebuilding του ρόστερ αλλά και σε αλλαγή προπονητή, μπαίνοντας ουσιαστικά σε μια νέα συνθήκη και γυρίζοντας οριστικά σελίδα.

Όταν, λοιπόν, ήρθε στους πράσινους ο Αμερικανός έπρεπε να μπει σε μια ομάδα, η οποία ψαχνόταν κι εκείνη. Δεν είχε τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σ’ ένα υπάρχον σύνολο που θα του έκανε πιο εύκολη τη ζωή και θα τον ενσωμάτωνε σε κάτι ήδη δομημένο.

Άξονας τρίτος: Γνωρίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ – Δε χρειάζεται προσαρμογή

Κέντρικ Ναν: Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έρχεται ο δεύτερος γύρος!

Μπορεί να μιλάμε για το ίδιο άθλημα, όμως Euroleague (γενικότερα ευρωπαϊκό μπάσκετ) με NBA διαφέρουν πολλοί. Ουσιαστικά είναι σαν να μιλάμε για δύο διαφορετικά αθλήματα όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε μερικούς αυτό.

Ο Κέντρικ Ναν δεν είχε παίξει μέχρι πέρυσι τον Οκτώβριο ποτέ στην Ευρώπη και ίσως να μην είχε σκεφτεί και την προοπτική να παίξει στα μέρη μας, καθώς μιλάμε καθαρά για έναν παίκτη NBA. Ωστόσο η ζωή δεν τα φέρνει σε όλους, όπως ακριβώς τα υπολογίζουν και τα πλάνα καμία φορά αλλάζουν με βάση και τις συνθήκες που δομούνται εκείνη τη στιγμή.

Ο Αμερικανός guard έκανε το μεγάλο βήμα, έμαθε το ευρωπαϊκό μπάσκετ, έπαιξε, διακρίθηκε στα πάρκε του και με τους δικούς του κανόνες και τακτικές και πλόεν είναι έτοιμος να ριχθεί στη μάχη ξέροντας τα περισσότερα από τα μυστικά του.

Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έχουμε round 2!

Κέντρικ Ναν: Ευρώπη είσαι έτοιμη; Έρχεται ο δεύτερος γύρος!

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός. Ο Κέντρικ Ναν παρέμεινε στον Παναθηναϊκό. Ένας παίκτης που κατέχει πολλά ρεκόρ στο NBA, που έχει αγωνιστεί σε franchise όπως οι Μαϊάμι Χιτ και οι Λος Άντζελες Λέικερς και που έχει διεκδικήσει σε NBA Finals το δαχτυλίδι, δίχως όμως θετική εξέλιξη.

Ίσως ακόμα να μην έχουμε καταλάβει πλήρως τι έχει καταφέρει όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός με τις κινήσεις του. Ότι αρχικά έφερε αυτόν τον παίκτη στην Ευρώπη, έπειτα τον ανανέωσε πριν καν τελειώσει η σεζόν και τέλος κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του παρά το NBA out που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

Φίλοι του «Επτάστερου» και Ευρώπη, ετοιμαστείτε… έρχεται round 2 με τον Ναν μπροστάρη! Τι έχουμε να δούμε ακόμα άραγε; Προσεχώς θα μάθουμε από τον ίδιο τον Αμερικανό guard!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Δημόπουλος
Ο Παναθηναϊκός αποτελεί βασικό μέρος της ζωής του. Πιστός σ' εκείνον από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Μεγάλη του αγάπη και το ποδόσφαιρο. Μεγαλώνοντας συνδύασε αυτά τα δύο μέσω της αθλητικής δημοσιογραφίας που από χόμπι έγινε επάγγελμα. Μεγάλο του όνειρο να δει από κοντά τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκό τελικό. Επικοινωνία: dimitris.dimopoulos@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News