Παναθηναϊκός: Κόντρα σε όλους και εκεί ο Αταμάν!

Για να καταλάβει κανείς τις δυσκολίες του Εργκίν Αταμάν να κάνει τον Παναθηναϊκό να παίξει πιο επιθετικά, πιο άναρχα, πρέπει να ανατρέξει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Παναθηναϊκός: Η απόλυτη έκπληξη δικαίωσε τον Αταμάν!

Ακόμα κι επί εποχής Ομπράντοβιτς και των σούπερ σταρ το “εμείς” έμπαινε πάντα πιο πάνω από το “εγώ”.

Ακόμα παλιότερα, επί Μπόζα Μάλκοβιτς π.χ κοτζάμ Ντομινίκ Ουίλκινς άκουγε από τον προπονητή του ότι δεν υπάρχουν παίκτες που κάνουν τη διαφορά μόνο με την παρουσία τους, ούτε αστέρια ικανά να αλλάξουν την ιστορία μιας ομάδας χάρη στα τεράστια χαρίσματά τους.

“Όλα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς και πάντα η ομάδα είναι πάνω από όλα”, έλεγε ο Σέρβος τρελαίνοντας τον Αμερικανό.

Αυτή η βεβαιότητα ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι κι ότι ο κάθε παίκτης οφείλει να υπακούει σε κανόνες το κουβαλάνε ως χαρακτηριστικό νοοτροπίας πολλοί απόφοιτοι των μεγάλων ομάδων του Παναθηναϊκού.

Στην Αθήνα π.χ έφαγαν πάγκο όσο ποτέ στην καριέρα τους παικταράδες σαν τους Σπανούλη, Σάρας, Νίκολας. Αδιαμαρτύρητα γιατί παρά την τεράστια αξία τους είχαν πειστεί ότι η ομάδα είναι πάνω απ΄ όλα.

Ο Αταμάν αυτό το πιστεύει μεν, αλλά είναι και μέγας λάτρης της ποιότητας, κανένα άλλο προπονητή δεν θυμόμαστε να δίνει το ελεύθερο στους σολιστες του για αυτοσχεδιασμούς.

Το ότι σάρωσε τους τίτλους φέτος με ένα μπάσκετ πιο άναρχο, έφερε τα πάνω-κάτω στο δόγμα που ακολουθεί πιστά ο Γιώργος Μπαρτζώκας (το μεγάλο αντίπαλο δέος του Αταμάν) το οποίο πιστεύουν οι περισσότερο μπασκετάνθρωποι της χώρας.

Ότι οι παίκτες πρέπει να αποτελούν πιόνια του προπονητή και να μην είναι πάνω από αυτόν. Ο Τούρκος αφήνει να τον καπελώνουν οι σταρ του και το κάνει με μεγάλη του ευχαρίστηση.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News