Αποκάλυψη Μπράουν: «Μίλησα με μερικές άλλες ομάδες, αλλά για αυτό επέλεξα Παναθηναϊκό»

Ο Λορένζο Μπράουν μίλησε για την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό Aktor.

Εύκολα η Ισπανία - Τι έκανε ο Μπράουν, ανησυχία για Χουάντσο

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπράουν στην εκπομπή “The NET” με τον Γιάννη Κουβόπουλο:

Για τα πρώτα συναισθήματα που έχει ως παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης: «Αισθάνομαι καλά, ξέρεις, περισσότερο ενθουσιασμένος από οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσα να παίξω με έναν προπονητή όπως ο κόουτς Άταμαν που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο που πάντα ήθελα και, επίσης, να παίξω με μια ομάδα παιδιών που είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και που ξέρουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να αφήσει την Μακάμπι και να έρθει στην Αθήνα: «Ήταν πολύ δύσκολο. Όλοι γνωρίζουν πόσο πολύ νοιάζομαι για τον οργανισμό και τους συμπαίκτες μου. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα ήταν πολύ δύσκολο αλλά έπρεπε να πάρω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου να προχωρήσω και να αναλάβω νέα εγχειρήματα στη ζωή».

Για το «κλειδί» των συζητήσεων με τον Παναθηναϊκό Aktor: «Λοιπόν, ένιωθα ότι με ήθελαν εκεί. Μίλησα με μερικές άλλες ομάδες και η συζήτηση πήγαινε πέρα δώθε, πέρα δώθε, αλλά ο Παναθηναϊκός, πάτησε το γκάζι και αισθάνομαι ότι με ήθελαν να γίνω μέρος αυτής της ομάδας που έχουν και ένιωσαν ότι θα ήμουν η τέλεια επιλογή για να γίνω πόιντ γκαρντ τους. Αυτό ήταν λοιπόν το αποτέλεσμα.. Ξέροντας τι θέλουν και ξέρω ότι θέλουν να κερδίσουν και το ίδιο και εγώ. Αυτό είναι που έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να επιλέξω τον Παναθηναϊκό για να είμαι σε αυτή την υπέροχη ομάδα».

Για το αν θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί στο «τριφύλλι»: «Ως επί το πλείστον, δεν θα έλεγα ότι θα ήταν εύκολο για μένα, αλλά αισθάνομαι ότι τα παιδιά θα με βοηθήσουν να νιώθω πιο άνετα στην κατάσταση, επειδή ξέρουν τι θέλει ο προπονητής. Οπότε εννοώ μόλις, μόλις αρχίσει η ροή μέσα στη σεζόν και μάθω πώς παίζει ο καθένας, κάτι που έχω ήδη μάθει παίζοντας εναντίον τους για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Αλλά είναι πρέπει να ξέρω πώς πάνε τα πράγματα στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, επειδή θα παίξω τον πόιντ γκαρντ. Οπότε το να ξέρω πώς λειτουργεί η ομάδα και να μάθω τα παιδιά θα ήταν ίσως το πιο δύσκολο. Μάλλον θα ήταν μια μικρή πρόκληση, επειδή, ξέρετε, είναι ένα νέο σύστημα και νέα πράγματα που πρέπει να μάθω. Όμως, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας νομίζω ότι θα έρθει λίγο πιο γρήγορα από το συνηθισμένο».

Για τη συνεργασία με τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Ξέρεις, ποτέ δεν έχω παίξει με μερικούς σπουδαίους παίκτες και νιώθω ότι αυτή η ομάδα είναι λίγο πιο βαθιά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα με την οποία παίζω στην Ευρώπη. Οπότε, πάντα το σκέφτομαι σαν να υπάρχουν δύο πεντάδες, μία μπαίνει, μία βγαίνει και θα είναι δύσκολο να μας φυλάξεις όλους. Έτσι, πιστεύω ότι η συγκέντρωση αυτής της ομάδας είναι μια δύναμη για την Ευρωλίγκα».

Για τη γνώμη του για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν: «Η γνώμη μου για τη νέα ομάδα είναι… Νομίζω ότι είναι μια καταπληκτική αρχή. Ξέρετε, νιώθω ότι κάθε λίγες ομάδες στην Ευρωλίγκα γίνονται καλύτερες και νιώθω ότι με τον ερχομό μου στον Παναθηναϊκό είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ. Είναι αυτοί οι τύποι είναι ήδη καλοί, είναι ήδη μια σπουδαία ομάδα. Ήρθα και εγώ σε αυτή την ομάδα και, αν δεν κάνω λάθος, άκουσα ότι θα προσθέσουν άλλον έναν ψηλό. Έτσι θα είναι, αυτή η ομάδα θα είναι ανίκητη κατά τη γνώμη μου. Αν τα καταφέρουμε όλα να λειτουργήσουν σωστά και αν συνδεθούμε με αυτό που θέλει ο προπονητής να κάνουμε, το οποίο αισθάνομαι ότι αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ήδη το σχέδιο, αυτό θα είναι το κλειδί για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος για το επόμενο έτος».

Για το πόσο περιμένει τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα τα περιμένω. Ξέρεις, αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, όταν ακούς αυτά τα δύο ονόματα, ξέρεις αυτόματα ότι θα υπάρξει σύγκρουση. Οπότε, με το να είμαι μέρος αυτού, νιώθεις ενθουσιασμό. Ξέρω ότι σε κάθε πλευρά όλοι θέλουν να κερδίσουν. Όταν μπαίνεις σε αυτές τις αρένες και ακούς τους οπαδούς να ζητωκραυγάζουν και τον κόσμο να φωνάζει και απλά το νιώθεις… Αυτό είναι και το διασκεδαστικό μέρος της υπόθεσης, το να ανταγωνίζεσαι ταλέντα υψηλού επιπέδου και στις δύο πλευρές και ξέρεις, είναι μεγάλη η προσμονή, αλλά εγώ νιώθω ότι είναι δέκα φορές μεγαλύτερη. Οπότε, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω σε αυτό και θα έχω το όνομά μου στα βιβλία της ιστορίας».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού Aktor: «Αυτό το κοινό ήταν καταπληκτικό. Είναι καλό να είμαι σε αυτή την πλευρά τώρα, σίγουρα. Ξέρεις, το καλύτερο πράγμα που αποκόμισα από αυτό το κοινό στα πλέι οφ ήταν ο παράγοντας σεβασμός. Ένιωσα ότι προς το τελευταίο παιχνίδι ήταν περισσότερο σεβασμός παρά οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και όταν κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν στη Σερβία, ήταν πάντα μεγάλο θέμα. Πάντα ζητωκραυγάζουν για τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος, ήταν όλα πολύ καλά. Αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι του να ξέρεις ότι οι οπαδοί μπορούσαν να ζητωκραυγάσουν εναντίον σου, αλλά την ίδια στιγμή, έδειχναν σεβασμό όταν τους το ανταποδίδεις, οπότε… Αυτό ήταν το πιο ωραίο μέρος των πραγμάτων».

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News