Παναθηναϊκός: Η απόλυτη διαχείριση στον Επτάστερο...

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε φέτος τα πάντα με τρομερή ψυχραιμία.

Παναθηναϊκός: Η απόλυτη έκπληξη δικαίωσε τον Αταμάν!

Πρώτα από όλα φρόντισε να βγάλει προς τα έξω την εικόνα μιας ομάδας χωρίς ανασφάλειες: ακόμα και μετά το 0-2 από τον Ολυμπιακό στους τελικούς, μετά τις ήττες από τη Μακάμπι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, το κακό ξεκίνημα στο Βερολίνο και το -14 από τη Ρεάλ, δεν είδαμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε πανικό.

Η ομάδα, παρά τις ήττες και τις δυσκολίες, δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει η παραμικρή συζήτηση για την τελική της επικράτηση: σε όλη αυτή τη διαδρομή προς τους τίτλους ήταν σημαντικότερη η διοικητική διαχείριση από οτιδήποτε άλλο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αντιπολίτευση στη διοίκηση Λιόλιου φροντίζοντας να αποσαφηνίσει ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν θα περάσουν γιατί απλά είχαν απέναντί τους το no1 brand του αθλητισμού της χώρας.

Στήριξε σθεναρά τον κόουτς μετά από στραβές και στο τέλος οι καταστάσεις ήρθαν να μας θυμίσουν ότι ο ίδιος κατανόησε ότι προΐσταται ενός κλαμπ μηχανής που κερδίζει πρωταθλήματα.

Να πέσει από την κορυφή τουλάχιστον στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια μοιάζει δύσκολο κι ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι επιτυχίες εντός των τειχών δεν προκαλούν θαυμασμό (ακόμα και με διαιτησία 90-10 υπέρ των αντιπάλων του) αν και θα έπρεπε. Εμείς οι παλιότεροι συνηθίσαμε τις πρωτιές τόσο ώστε τις θεωρούμε μέρος της δουλειάς του σωματείου. Διαδικασία και όχι κατορθώματα. Λογικά αποτελέσματα κι όχι υπερβάσεις. Το διανοείστε;

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr