Παναθηναϊκός: Τα φέρνει όλα... τούμπα ο Αταμάν!

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν κάνει τον Επτάστερο... δυναστεία!

Υπάρχει ένα θέμα με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που όσο ο καιρός περνά γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό: ο περισσότερος κόσμος είναι αιχμάλωτος από την ανάμνηση της ομορφιάς του παιχνιδιού του, αυτό συμβαίνει γιατί οι υποστηρικτές του πιστεύουν πως οι επιτυχίες του ήταν συνέπεια αυτού του χαρακτηριστικού.

Ακόμα και παράγοντες/αθλητές που έχουν ζήσει τις μεγάλες μέρες του κλαμπ, δείχνουν να πιστεύουν πως πρέπει να βρεθεί ένας τρομερός προπονητής που θα βοηθήσει την ομάδα να ξαναβρει όλα τα κάποτε καταπληκτικά στοιχεία του παιχνιδιού της, τα οποία δίδαξε για 12 χρόνια ο μεγάλος Ομπράντοβιτς.

Το κακό είναι πως αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας ακόμα κι αν τον λένε Πιτίνο (που είχε το νου του μόνιμα στην Αμερική) ή Τσάβι Πασκουάλ. Προπονητές αλά Μπαρτζώκας που προσπάθησαν να παίξουν σκληρό, αμυντικό μπάσκετ παρά τις όποιες επιτυχίες του (Πεδουλάκης κυρίως αλλά και Ράντονιτς, Βόβορας, Πρίφτης) αποβλήθηκαν από τον οργανισμό. Στο ΟΑΚΑ αγαπούν το θεαματικό μπάσκετ κι αυτή η λατρεία είναι οδηγός για τη δημιουργία μιας ομάδας.

Όμως το να παίζεις όμορφα δεν είναι απλό. Ένας βασικός κανόνας στα σπορ είναι ότι πριν μια ομάδα ασχοληθεί με την αγωνιστική της ταυτότητα, δηλαδή με τον τρόπο που αγωνίζεται, πρέπει να έχει εξασφαλίσει ότι λειτουργούν πολλά άλλα. Πρέπει να έχει επίγνωση των δυνατοτήτων και των ορίων της, να έχει παίκτες ικανούς να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και να έχουν ενέργεια για τρέξιμο.

Κι ο προπονητής, πριν αποφασίσει τι η ομάδα του θα κάνει, πρέπει κυρίως να μπορεί να σταθμίσει σωστά τι μπορεί και τι δεν μπορεί. Ο Αταμάν φέτος αυτό έκανε: κάθε του απόφαση στους λίγους μήνες παρουσίας του στα μέρη μας βασίστηκε στη γνώση του υλικού – η ομάδα του έκανε ό,τι ακριβώς μπορούσε και το καλύτερο ήταν πως ο τρόπος που αγωνιζόταν ακουμπούσε 100% τα γούστα του κοινού της.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News