Παναθηναϊκός: Δεν είναι απλό να είσαι ο Κέντρικ Ναν...

Ο Κέντρικ Ναν αναδείχθηκε πιο δημοφιλής παίκτης του πρωταθλήματός μας ενώ με μήνυμα που έστειλε προανήγγειλε την παρουσία του στα λημέρια μας και του χρόνου.

Παναθηναϊκός: Φραστικό επεισόδιο - «Σύγκρουση» Αταμάν - Λεσόρ με Τούρκους οπαδούς (vids)

Με το NBA out να είναι σε ισχύ γι άλλες πέντε μέρες γίνεται σαφές ότι ο οργανισμός περιμένει πρώτα να τελεσφορήσει 100% η παρουσία του στο ΟΑΚΑ του χρόνου και κατόπιν να γίνει η κίνηση για ψηλό.

Ο σχεδιασμός ακουμπά στις πλάτες του Αμερικανού ζογκλέρ. Σήμερα ο Κέντρικ είναι κολώνα του πρωταθλητή και θεωρείται υπεράνω συγκρίσεων: δεν είναι ο νέος Σκοτ, δεν είναι ο νέος Ντομινίκ, δεν είναι ο νέος Μποντιρόγκα.

Είναι ο Ναν, ένα αστέρι που προέρχεται από τον κόσμο των παραμυθιών, από την γενέτειρα του αθλήματος και που με την μπασκετική ενηλικίωσή του και στην Ευρώπη έθρεψε το πρόσφατο παραμύθι του Παναθηναϊκού που ήρθε από το πουθενά και πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο παίκτης που μαζί με τον Σλούκα έδωσαν ξανά στο κοινό εικόνες συνόλου κυριαρχικού, με υπέροχους σολίστες στις τάξεις του. Αυτές τις ομάδες έμαθε να λατρεύει ο φίλος του κλαμπ στο ΟΑΚΑ.

Είναι κακός σύμβουλος η νοσταλγία; Όχι απαραίτητα. Απλά στο Μαρούσι τα κατορθώματα των ομάδων του Μάλκοβιτς, του Ομπράντοβιτς αποτελούν απόδειξη ότι το δόγμα του θεαματικού μπάσκετ μέσω σταρ, στο οποίο οι οπαδοί πιστεύουν, έχει εφαρμογή και μπορεί να γίνει η βάση μιας νοοτροπίας που δημιουργεί ιστορίες θριάμβων.

Ειδικά αν οι τελευταίοι είναι αποτέλεσμα δουλειάς προπονητών που χωρίς να είναι χαρισματικοί δικτάτορες τα κατάφεραν απλά γιατί γνώριζαν τα θέλω των οπαδών και τα υπηρέτησαν δίνοντας την μπαγκέτα σε τεράστιους αθλητές. Σαν τον Κέντρικ!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News