Σλούκας: «Στην κορυφή των προπονητών ο Αταμάν, μου έβγαλε τον καλύτερο εαυτό» (vid)

Ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Εργκίν Αταμάν και τόνισε πως αποτέλεσε λόγος που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Σλούκας: «Στην κορυφή των προπονητών ο Αταμάν, μου έβγαλε τον καλύτερο εαυτό» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Magic Euroleague” του SDNA:

Για τον Ομπράντοβιτς, τον Αταμάν και τους υπόλοιπους προπονητές που έχει συνεργαστεί: «Ναι, είναι στην κορυφή. Όλοι οι προπονητές έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, από όλους έχω πάρει πράγματα. Δεν αφαιρώ κανέναν, ξέρω πού πάει το μυαλό σας.

Από όλους έχω πάρει πράγματα. Έχουν και τις ιδιοτροπίες τους. Αλλά το σημαντικότερο για εμένα είναι να μην υπάρχει άμεση επικοινωνία, ειλικρινής σχέση.

Το βασικότερο, όπως είπα, είναι να μπορείς να συνυπάρξεις. Από κοντά φυσικά και ο κόουτς Αταμάν. Με τον κόουτς Ομπράντοβιτς ήμουν πέντε χρόνια. Με τον κόουτς Αταμάν είμαι έναν χρόνο, αλλά έχει επιρροή στον τρόπο που σκέφτομαι για το παιχνίδι.

Δεν είναι τυχαίο πως φέτος έκανα την καλύτερη χρονιά της καριέρας μου και μαζί καταφέραμε σπουδαία πράγματα. Έχει μπει σε ξεχωριστό σημείο στην καρδιά μου και μου έχει βγάλει τον καλύτερό μου εαυτό».

Για την ελευθερία στον παίκτη, που δίνει ο Εργκίν Αταμάν και τα αποτελέσματα που έχει φέρει: «Δεν είναι συγκυρία. Είναι μακράν ο πιο πετυχημένος προπονητής στην Ευρώπη τα τελευταία έξι – επτά χρόνια. Έχει το δικό του στιλ, όπως όλοι προπονητές.

Έχει το δικό του στιλ προπόνησης και προετοιμασίας, αλλά και το στιλ επαγρύπνησης στους παίκτες, όταν δεν παίζουν καλά. Σε πολλούς δεν αρέσει ότι λέει στα media ότι αυτός έπαιξε ή δεν έπαιξε καλά. Το έχει κάνει για όλους. Και για εμένα το έχει πει, είναι ο τρόπος του.

Στο τέλος κάνεις ταμείο. Ο άνθρωπος είναι απόλυτα πετυχημένος. Έχω εξαιρετική σχέση με τον κόουτς. Όπως έχω πει, σεβασμός και εμπιστοσύνη είναι βασικά στοιχεία. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Υπήρχαν στιγμές που με είχε ρωτήσει κάτι ιδιωτικά, ήθελε την άποψή μου.

Στο τέλος εκείνος παίρνει τις αποφάσεις. Υπάρχει εμπιστοσύνη, παίζαμε αντίπαλοι τόσα χρόνια και εγώ τον εμπιστεύομαι πραγματικά πάρα πολύ. Είναι λόγος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Προσπαθώ όσο μπορώ να διαλέγω προπονητές».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr