Σλούκας: «Ο Μπαρτζώκας πήρε τον Γκος στη θέση μου, στον Παναθηναϊκό ήρθα για το κίνητρο, όχι τα λεφτά» (vid)

Ο Κώστας Σλούκας τα είπε όλα σε μια μοναδική συνέντευξη στο κανάλι του SDNA και στον Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Σλούκας: «Ο Μπαρτζώκας πήρε τον Γκος στη θέση μου, στον Παναθηναϊκό ήρθα για το κίνητρο, όχι τα λεφτά» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το Ποιος-Ποιος: «Ήταν μια στιχομυθία που είχαμε από την αρχή της σεζόν το ”Ποιος-Ποιος” με τους Έλληνες συμπαίκτες μου. Το δέσιμο που είχε ο κόσμος με την ομάδα ήταν ιδιαίτερο και στο τέλος συγκλονιστικό.

Για τους στόχους του όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, είχα σκέψεις και ομίχλη μπροστά μου. Έλεγα στην 3ετία που υπέγραψα, να ζήσω δύο Final Four και Πρωταθλήματα. Ήταν απίστευτο αυτό που έγινε από την πρώτη χρονιά.»

Για την 8η Ιουλίου 2023: «Η απόφαση πάρθηκε δύο μέρες πριν. Συζήτησα ταχύτατα με όλους, τον Γιαννακόπουλο, τον Κοντό, τον Αταμάν και τον Μπετσίροβιτς. Παρασκευή είπα ότι θα το κάνω. Ήθελα να μείνουν μεταξύ μας οι συζητήσεις. Το Σάββατο το πρωί μου είπαν ότι βγαίνει η είδηση προς τα έξω. Ντύθηκα και πήγα στο γραφείο του ΠΑΟ. Μου αρέσει να έχω προσωπικές επαφές με τους διοικούντες, μου αρέσουν οι ευθείες συζητήσεις. Είπα δυο λόγια με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα ήταν ιστορία.»

Για τη συνάντηση με τον Αταμάν στο αεροδρόμιο στο Ελευθέριος Βενιζέλος: «Τότε δεν υπήρχε η σκέψη του Παναθηναϊκού. Στη Σαρδηνία πήγα με την κόρη και τη γυναίκα μου. Εκεί έχει ξενοδοχείο ο Ντατόμε. Με πήρε ο Παπάζογλου και με ρώτησε τι ώρα πετάω. Λέω 16:00. Γενικά διαρρέουν ότι θα είναι και ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην πτήση που έχει σπίτι στη Σαρδηνία. Είπα εντάξει.

Κάποιοι πίστεψαν ότι είχαμε και κρυφό ραντεβού. Τρέφω σεβασμό για τον Αταμάν. Μου έκανε μια ερώτηση αν υπήρχε περίπτωση να έρθω στον Παναθηναϊκό. Του απάντησα αρνητικά. Μου είπε, σκεφτόταν να πάρει τον Πάνγκος. Μετά μιλήσαμε για το πού να φάω κτλπ. Ήταν τρομερή συγκυρία όλο αυτό.»

Για τη συνάντηση με τον Δημήτρη Κοντό την Παρασκευή: «Συναντηθήκαμε με τον Κοντό. Το λέμε και τώρα και γελάμε. Του είχαμε πει ότι θα το κάνω. Ο ΠΑΟ ήταν 17ος, χάθηκε το πρωτάθλημα. Εγώ του είπα θα παλέψω, οι πολεμιστές γύρω μου ποιοι θα είναι; Δεν είχε στηθεί το παζλ. Μου είπε έχε μας εμπιστοσύνη. Μου είπε και 2-3 άλλα πράγματα για την ομάδα.»

Για το οικονομικό: «Το οικονομικό ήταν το τελευταίο πράγμα. Δεν το συζητήσαμε καν με τον Κοντό την Παρασκευή. Είμαι ένας Έλληνας παίκτης που είμαι συν σε μια ελληνική ομάδα. Έχω κάποια αξία που ο Παναθηναϊκός εκτιμάει. Εμένα με οδήγησε το κίνητρο. Ήθελα να μπω απέναντι στην παλιά μου ομάδα, για βασικούς λόγους που είπα στο Game 5.»

Για το τι θα έκανε αν ήταν χαμηλότερη η πρόταση: «Θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό από τη Φενερμπαχτσέ, έχασα χρήματα. Στη Ρεάλ Μαδρίτης μου έδιναν καλύτερα χρήματα. Εγώ το τόλμησα στον Ολυμπιακό και μετά ακολούθησε η πορεία του που είδαμε, στην Ευρωλίγκα.»

Για τον Ολυμπιακό: «Από επιλογή δεν ήθελα να ακούσω άλλες προτάσεις. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου άμεσα. Είχα επιλέξει αν έφευγα από τον Ολυμπιακό, να πάω στη Φενέρ, γιατί ήταν οικείο το περιβάλλον μου, ήταν και ο κόουτς Ιτούδης. Όταν είδα ότι ο Ολυμπιακός δεν καίγεται να με κρατήσει, μέχρι και σπίτι άρχισα να κοιτάω στην Τουρκία. Ενδιαφέρθηκε και η Μονακό.»

Για το πεπρωμένο του και το τηλέφωνο στον Ιτούδη: «Μπήκε το μικρόβιο του Παναθηναϊκού. Όλα με οδηγούσαν εκεί. Με ενδιέφερε να αποδείξω σε όλους ότι δεν είμαι πρώην παίκτης και ότι έχω πράγματα να δώσω και ότι δεν αξίζω τέτοιες συμπεριφορές. Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα, ήταν στον Ιτούδη και του λέω ”Έχεις όλα τα δίκαια να μην μου ξαναμιλήσεις. Αυτή ήταν η απόφασή μου”. Η Φενέρ είναι ένα περίεργο καράβι, έχουμε καλές σχέσεις ακόμα και τώρα.»

Για το αν φανταζόταν ότι θα βρεθεί σε λάβαρο στον ουρανό του ΟΑΚΑ: «Ονειρευόμουν να κάνω μια καλή ομάδα, να ζήσουμε 1-2 Final Four και αν μας αξίωνε ο Θεός να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό και πρωταθλήματα. Από την πρώτη μέρα εισέπραξε πολλή αγάπη. Ο Παναθηναϊκός ένιωσε ότι ένας αθλητής έρχεται να παλέψει. Δεν ήταν απλά ότι προερχόμουν από τον Ολυμπιακό. Όταν με έβλεπαν από απέναντι ήξεραν την αξία μου.»

Για το τι έλεγε ο Γιαννακόπουλος το Σάββατο: «Κατάλαβα ότι είχε μακρινό όραμα. Στέκομαι στον Πρόεδρο. Όλο αυτό που συμβαίνει τώρα, μου το είχε πει. Για το γήπεδο, τα εστιατόρια, το πάρκινγκ. Έλεγα πώς θα γίνουν όλα αυτά; Κι όμως, το κάνει. Θα έχουμε ένα γήπεδο NBA.»

Για την τρέλα να πάει από τον ΟΣΦΠ στον ΠΑΟ: «Οι συμπεριφορές, η απαξίωση δεν μου άρεσαν. Αυτά που είπα και στη Σ.Τ. Αυτά που έγιναν θα τα θυμόμαστε μέχρι να πεθάνουμε.»

Για την 4ωρη συνάντηση με τους Αγγελόπουλους: «Έλεγα τους προβληματισμούς μου, διάφορα που είχαν γίνει καθημερινά. Είχαν γίνει κινήσεις για μένα στη θέση μου. Είχε υπογράψει ο Γκος, ο Μιλουτίνοφ, εγώ είχα μείνει τελευταίος.

Πίστεψα ότι ο Γκος ερχόταν στη θέση τη δική μου. Ο χώρος και ο χρόνος μου θα μειωνόταν πάρα πολύ. Έτσι ένιωθα, και προσπάθησαν να μου πουν ότι δεν συνέβη αυτό. Ο Μπαρτζώκας δεν ήταν εκεί στο ραντεβού, δεν ήθελε καν να συζητήσει μαζί μου.»

Για τη διαφωνία με τον Μπαρτζώκα: «Δεν είναι μόνο αγωνιστικό το κομμάτι. Ήταν κι άλλες συνθήκες που γίνονταν καθημερινά και δεν τα ξέρει ο κόσμος. Ο Μπαρτζώκας ξέρει τι λέω, θα τα κρατήσω για μένα. Αν θυμάστε, στο παιχνίδι με τη Φενέρ, με την 5άδα τη δική μου, γυρίσαμε το παιχνίδι, πέτυχα κι αυτό το μεγάλο τρίποντο. Είχα μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μετά. Υπάρχουν ευθύνες.»

Για τις διαφορές ΠΑΟ και ΟΣΦΠ: «Ο Ολυμπιακός είναι επίσης πολύ μεγάλη ομάδα. Οι πρόεδροι αγαπούν την ομάδα τους. Είναι το κεφάλι του ψαριού και στα καλά και στα κακά. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ , από πάντα, είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Ο κόσμος ήταν διψασμένος. Είδα κόσμο λυσσασμένο για επιτυχία. Να ζήσει και να ρουφήξει την κάθε στιγμή επιτυχίας. Πέρσι ο ΠΑΟ έκανε 9-10 νίκες στην Ευρωλίγκα και έψαχνε αφορμή να επιστρέψει στο γήπεδο. Αυτό επετεύχθη από Ιανουάριο, είχαμε 19.000 κόσμο με Άλμπα-Μονακό…»

Για το λάθος που δεν ήρθε νωρίτερα στον Παναθηναϊκό: «Έχω ζήσει τεράστιες στιγμές , και ο τρόπος που ήρθε η επιτυχία. Μιλάω για το δέσιμο της ομάδας, για το κάθε παιχνίδι πώς το ζούσαμε. Πιστεύω στο πεπρωμένο.

Κοιτάω τον εαυτό μου στο λάβαρο και λέω είναι απίστευτο. Βλέπω τον Μποντίρογκα, τον Ομπράντοβιτς, τον Διαμαντίδη και βλέπω και τα δικά μου μούτρα. Είναι κάτι που θα το διηγούμαι στα παιδιά μου, ο γιος μου όταν μεγαλώσει. Δεν μπορώ να το πω με λόγια.»

Δείτε παρακάτω:

YouTube video player

Exit mobile version