Παναθηναϊκός: Διάνα με Τζέριαν Γκραντ!

Το ότι ένας γκαρντ δεν έχει ύψος δύο μέτρα, δεν διαθέτει τα μακριά άκρα του Δημήτρη Διαμαντίδη και το superb athleticism του Θανάση Αντετοκούνμπο ή του Τζέημς Γκιστ (που μάρκαραν τους πάντες από το 1 ως το 5, ειδικά ο Αμερικανός) δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεις καλός αμυντικός.

Παναθηναϊκός: Εισπράττει αγάπη ο Τζέριαν Γκραντ - Η έκπληξη που τον περίμενε (pic)

Το αντίθετο. Ο Τζέριαν Γκραντ που αναδείχθηκε ως ο νο1 του πρωταθλήματός μας είναι αξιόλογος αμυντικός ειδικά σε επίπεδο τήρησης κανόνων στην ομαδική άμυνα. Ξέρει τη θέση του κάθε στιγμή κι έχει τη συγκρότηση να μετακινείται σωστά και εγκαίρως στα αμυντικά rotations. Αξιόλογος στη πίεση της μπάλας.

Στα συν του το δυνατό πάνω μέρος το κορμιού του. Η διαφορά του βρίσκεται βεβαίως σε άλλο πεδίο, αυτό του αγωνιστικού και μη χαρακτήρα. Ένας νικητής που βρήκε την τέλεια χημεία με την κουλτούρα αυτοκράτορα που συνοδεύει διαχρονικά τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζέρι ανέπτυξε το χάρισμά του στο τέλος κλειστών παιχνιδιών δίχως να έχει προσφέρει πολλά σε σκοράρισμα, παρόλα αυτά το leadership που έφερνε στο παρκέ αποτελούσε αναβάθμιση, δικαιώνοντας απόλυτα τον προπονητή του που πέρσι ζητούσε φορτικά την απόκτησή του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr