Παναθηναϊκός: Μονόδρομος με Ναν στον Επτάστερο!

Στο μπάσκετ το οποίο πρεσβεύει τόσα χρόνια ο Εργκίν Αταμάν, μιλώντας πάντα για το επιθετικό κομμάτι, ο Κέντρικ Ναν την επόμενη περίοδο, τώρα που ξέρει καλά την ομάδα και το μπάσκετ της ηπείρου μας, μπορεί να κάνει θραύση.

Παναθηναϊκός: Δεν είναι απλό αυτό που έγινε με τον Κέντρικ Ναν

Έχει όλα τα εργαλεία να το κάνει αυτό, αρκεί να βρίσκεται στο παρκέ σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένας από τους ικανότερους σουτέρ, μια επίθεση αδύνατης πλευράς μόνος του, μια transition επίθεση μόνος του, έχοντας υποδειγματικό διάβασμα, shot selection κι αυτή την πάσα δεύτερου χρόνου περνώντας προς τα μέσα που μεγιστοποιεί το status του.

Παίζει με αποτελεσματικότητα λόγω της ευχέρειας που τον διακρίνει με τη μπάλα στα χέρια, η ικανότητά του να παίξει επίσης μακριά από τη μπάλα μεταφράζεται καλά σε επιθέσεις με αποστάσεις, κίνησης και πάσας ενώ πρόκειται για παίκτη με χαρακτήρα και κουλτούρα νικητή, δηλαδή ο τύπος των αθλητών που έλειψαν από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Ο Κέντρικ αποκτήθηκε ως “ασφάλεια και πανοπλία” για τον Κώστα Σλούκα, στη λογική του ντούετου Λάρκιν-Μίσιτς που έκανε θραύση στην Πόλη. Ο Αμερικανός έχει πλέον πολλά χιλιόμετρα και “γαλόνια” σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού με το αρχικό πλάνο να υπαγορεύει ότι θα ξεκινάει πρώτος στο rotation φτάνοντας στο σημείο να παίρνει τα κλειδιά της πράσινης επίθεσης για αρκετά βράδια την επόμενη σεζόν.

Άλλωστε πρόκειται για έναν περιφερειακό ο οποίος μπορεί να ταιριάξει καλά με Μπράουν-Σλούκα στο μισό κι ανοιχτό γήπεδο. Τύπος ο οποίος μπορεί να μπει στο ΣΕΦ και να βάλει 25-30 πόντους με τον Ουόκαπ κολλημένο πάνω του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr