«Ο Βεζένκοφ πρέπει να πληρώσει 6,6 εκατ. ευρώ για να φύγει από τους Ράπτορς!»

«Ο Βεζένκοφ πρέπει να πληρώσει 6,6 εκατ. ευρώ για να φύγει από τους Ράπτορς!»

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Κέιθ Σμιθ με άρθρο του στην ιστοσελίδα sportac εξηγεί την πολύπλοκη περίπτωση της μεταγραφής του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως ο Βούλγαρος φόργουορντ θα πρέπει να πληρώσει buy-out 6.6εκ. για να αποχωρήσει από την ομάδα του Τορόντο.

Το σίριαλ του καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Σάσα Βεζένκοφ φαίνεται πως οδηγείται στην ολοκλήρωση του, ωστόσο ο έγκριτος δημοσιογράφος Κέιθ Σμιθ προσπαθεί να αναλύσει την υπόθεση του Βούλγαρου φόργουορντ, η οποία φαντάζει πιο δύσκολη απ’ ότι περίμεναν πολλοί.

Καταρχάς να πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή. Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ μέχρι και το καλοκαίρι του 2025, το οποίο θα βάλει στις… τσέπες 6.6 εκατομμύρια. Αυτό δεν διαφοροποιείται ακόμα και με την αποχώρηση του από τους Κινγκς.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος η μετακίνηση του 28χρονου φόργουορντ στον Ολυμπιακό δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει οι επιλογές για να μείνει ελεύθερος ο Βεζένκοφ είναι δύο.

Αρχικά, μπορεί να ζητήσει από τους Ράπτορς να τον τοποθετήσουν στη λίστα των waivers, να περιμένει 48 ώρες ελπίζοντας ότι καμία άλλη ομάδα δεν θα του προσφέρει το συμβόλαιό του, και στη συνέχεια να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Η επιλογή αυτή είναι δεδομένο πως δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από την ομάδα του Τορόντο, η οποία θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση να πληρώσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς ο Βούλγαρος θα έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Η δεύτερη επιλογή και η επικρατέστερη είναι ο Σάσα να πληρώσει 6,6 εκ. προκειμένου να αποδεσμευτεί ή να διαπραγματευτεί με τους Ράπτορς ένα κάποιο buy-out. Ακόμη και αυτό να συμβεί, όμως, πάλι θα βρεθεί στη λίστα των waivers και θα πρέπει να περιμένει 48 ώρες πριν μείνει ελεύθερος να γυρίσει στην Ευρώπη.

Ωστόσο υπάρχει και ένα σενάριο που… ούτε θέλει να σκέφτεται ο Ολυμπιακός. Οι Ράπτορς να αποφασίσουν δηλαδή ότι θέλουν να κρατήσουν τον Βεζένκοφ, είτε επειδή τον εκτιμούν σαν παίκτη και θεωρούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει, είτε για κάποιο πακέτο σε μελλοντικό trade, είτε επειδή απλώς δεν θέλουν να χάσουν 6,6 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι στο χέρι του παίκτη να κάνει το οτιδήποτε.

Το δεδομένο στην υπόθεση είναι πως ο Βεζένκοφ θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από τον ίδιο, και θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους Ράπτορς έτσι ώστε να καταφέρει να μείνει ελεύθερος. Όλα θα κριθούν ανάλογα με το τι θέλει η ομάδα του Τορόντο και σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News