Παναθηναϊκός: Μόνο ο Σλούκας θα μπορούσε να το κάνει αυτό!

Σλούκας: «Μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά, που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά όλων»

Λέγεται ότι ο Κέντρικ Ναν είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, ουδείς αμφιβάλει ότι είναι ο νο1 σκόρερ στην Ευρωλίγκα.

Αλλά ο Κώστας Σλούκας κάνει κάτι που ούτε ο Αμερικανός μπορεί: δημιουργεί κίνητρο με το παιχνίδι και τη συμπεριφορά του.

Θυμηθείτε τις αντιδράσεις του στο game 2 στο ΣΕΦ, τον διάλογο με τον Αϊζάια Κάνααν, τις χειρονομίες του Τόμας Ουόκαπ, το trash talk στον πρώτο στο τέλος του 3ου αγώνα στο ΣΕΦ που συνοδεύτηκε από ειρωνικά χειροκροτήματα για το χαμένο τρίποντο του Αμερικανού στη λήξη. Ήταν φανερό ότι η σπίθα είχε ανάψει και ο κάπτεν είχε …φτιαχτεί.

Οι οπαδοί του ΟΣΦΠ μιλούσαν για «σκούπες» κτλ μετά το 0-2 , ξεχνώντας ότι ο Παναθηναϊκός (με εξαίρεση την περσινή σεζόν όπου και πάλι οι λιμανίσιοι χρειάστηκαν σπρώξιμο απ΄τους ρέφερι στα πρώτα ματς για να κάνουν το 2-0) είναι πάντα ανταγωνιστικός στους τελικούς κι ότι επιπλέον η ομάδα είχε το κίνητρο να απαντήσει σε όσους έλεγαν ότι ο…Μποντίρογκα και ο …Ντιφάλα την έσπρωξαν στο 7ο!

Στον Ολυμπιακό υποτίμησαν την αντίδραση που μπορούσε να βγάλει το τριφύλλι. Ξέχασαν, πριν το τρίτο ματς, ότι ο Σλούκας υπήρξε στην γιγάντια καριέρα του πάνω από όλα ιδανικός συμπαίκτης και πως για αυτό και μόνο οι σύντροφοί του πέθαιναν στο παρκέ για χάρη του.

Οι απέναντι κατέβηκαν μετά το 0-2 για να κάνουν …πασαρέλα δίχως να περιμένουν πως οι αντίπαλοι θα τους περίμεναν με το μαχαίρι στα δόντια, έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τον αρχηγό τους.

Όταν μάλιστα τον είδαν να κάνει φοβερά ματς στο 4ο και στο 5ο ντέρμπι κατάλαβαν ότι μια απώλεια πρωταθλήματος θα ισοδυναμούσε με προδοσία του Κώστα. Κανείς δεν ήθελε να βιώσει κάτι τέτοιο…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News