Παναθηναϊκός μεταγραφές: Εξετάζει τον Ντάριο Σάριτς ο Εργκίν Αταμάν (vid)

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Εξετάζει τον Ντάριο Σάριτς ο Εργκίν Αταμάν (vid)

Μετά την οριστική εξέλιξη στο θέμα Βεζένκοφ ο Παναθηναϊκός συνεχίζει κανονικά τον προγραμματισμό του και σαρώνει την αγορά για την εύρεση ενός ψηλού που θα κάνει τη διαφορά.

Το Τριφύλλι θα ψάξει για ένα «μπαμ» που θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και από εκείνο του Βούλγαρου καλαθοσφαιριστή στον Ολυμπιακό.

Η αγορά αυτή τη στιγμή, «δίνει» συγκεκριμένες λύσεις για την ενίσχυση της frontline.

Το ευχάριστο, είναι πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν βιάζονται να κάνουν την τελευταία τους κίνηση το φετινό καλοκαίρι και βρίσκονται σε θέση να περιμένουν μέχρι να εμφανιστεί ο κατάλληλος παίκτης για την ολοκλήρωση του παζλ.

Ο Ντάριο Σάριτς (30 χρονών, 2.08 μέτρα) βρίσκεται πλέον στα υπόψη του Παναθηναϊκού AKTOR για την θέση του ψηλού που θα συμπληρώσει τον Ματίας Λεσόρ κάτω από τα καλάθια και θα κλείσει την frontline της ομάδας.

Ο Κροάτης NBAερ – ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει εξαιρετική παρουσία με την χώρα του στο Προολυμπιακό τουρνουά, κάτι που κάνει και πιο απλή μία πιθανή επαφή – προτάθηκε και το “τριφύλλι” εξετάζει την περίπτωσή του, αφού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνει ο Εργκίν Αταμάν: Είναι δηλαδή ένας Stretch ψηλός, που ανοίγει το γήπεδο, έχει καλό μέγεθος και υψηλό μπασκετικό I.Q, αφού είναι καλός πασέρ.

Ο Σάριτς στο Προολυμπιακό αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ στο πλευρό του Ίβιτσα Ζούμπατς.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο – ειδικά μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη στους τελικούς του NBA ανάμεσα στους Σανς και τους Μπακς το 2021 – έχει περάσει σχεδόν αποκλειστικά σε θέση σέντερ στις ομάδες που αγωνίστηκε, κάτι που έκανε και φέτος με τους Γουόριορς.

Την σεζόν 2023/24 ο Σάριτς είχε 8 πόντους, 4.4 ριμπάοντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο με 37.6% στα τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής με τους Γουόριορς (64 αγώνες – 9 ως βασικός). Το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με το Γκόλντεν Στέιτ, το οποίο και έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να είναι free agent.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News