Παπαθεοδώρου: «Φαβορί ο Ολυμπιακός για Βεζένκοφ, ο Αταμάν δέχτηκε να πάει ΣΕΦ ο Βιλντόζα» (vid)

Παπαθεοδώρου: «Φαβορί ο Ολυμπιακός για Βεζένκοφ, ο Αταμάν δέχτηκε να πάει ΣΕΦ ο Βιλντόζα» (vid)

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε τις υποθέσεις Βιλντόζα-Βεζένκοφ και σχετικά με τον Βούλγαρο προϊδέασε τον κόσμο πως θα έρθουν πολύ σύντομα εξελίξεις.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη Magic Euroleague από τον Βασίλη Παπαθεοδώρου:

«Μέχρι την Κυριακή θα έχουμε οριστική εξέλιξη στο θέμα του Βεζένκοφ. Αν τον πάρει ο Ολυμπιακός και του δώσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο που ‘χει δώσει σε αθλητή, θα κλείσει και το ρόστερ, εξαιρώ τον Τσίλντρες. Με 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Βεζένκοφ.

Αν είναι 4 χρόνια, θα είναι 14 εκατ. ευρώ, αν είναι 5, 17,5 εκατ. ευρώ. Κάποιος θα πει τα χρήματα είναι υπερβολικά, ό,τι σου δίνει η αγορά. Και για τον Σλούκα τα χρήματα τελικά ήταν λίγα. Η απόκτηση του Μπράουν από τον Παναθηναϊκό είναι κλοπή. Ο Βιλντόζα έπαιρνε 1,6 εκατ. ευρώ, ο Λορέντζο θα πάρει 1,8. Αξίζει ή όχι σε σχέση με τα ποσά;

Ακόμα και ο Σπανούλης δεν είμαι σίγουρος αν πήρε αυτά τα λεφτά σε όλη την πορεία του στον Ολυμπιακό. Αν πάρει τον Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός θα κάνει τεράστιο upgrade, αν και στη θέση αυτή δεν πονούσε.

Παρόλα αυτά, δεν έφερε μεγάλο Upgrade στην περιφέρεια , για αυτό είναι καθοριστική η τελευταία κίνηση αν θα έρθει ο Βεζένκοφ, ή κάποιος από το NBA. Λείπει ο ηγέτης από τον ΟΣΦΠ, δεν βλέπω άλλον γκαρντ για σιγουριά πέρα από τον Ουόκαπ στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα.

Εν αντιθέσει με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, το αγαπημένο παιχνίδι του Βιλντόζα είναι το Pick n roll, αλλά ο Ολυμπιακός δεν παίζει τέτοιο. Θα αλλάξει στυλ;

Εν αντιθέσει με τα όσα λένε για τον κακό αμυντικό Βιλντόζα ο Βιλντόζα είναι ο καλύτερος αμυντικός πάνω στη μπάλα, όταν έχει καλή ψυχολογία. Αυτή είναι μια καλή συνθήκη για τον Μπαρτζώκα, γιατί ο Βιλντόζα τις τελευταίες τρεις σεζόν έπαιζε περιστασιακά.

Ο Αταμάν παίρνει ρίσκα. Δέχτηκε να πάει ο Βιλντόζα στον Ολυμπιακό με το σκεπτικό αν είναι να πάρουν έναν, ας πάρουν εκείνον, γιατί μπορεί να έβρισκαν από το NBA ένα νεό Ναν!

Ο Βεζένκοφ δεν θέλει να πάει σε ομάδα με μειωμένο ρόλο, ή να μην είναι ανταγωνιστική. Ο Ολυμπιακός είναι το νο1 φαβορί για τον Βεζένκοφ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πατήσει ”Χ’ στο NBA και να επιστρέψει στην Ευρώπη, γιατί του προσφέρει μυθικά χρήματα.

Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση αναμονής, η σκιά του τρομάζει. Όταν έκανε αυτό που έκανε πέρσι με τον Σλούκα, δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτε απίθανο.

Αν πάει ο Βεζένκοφ στον Παναθηναϊκό, θα ήταν ολική καταστροφή για τον Ολυμπιακό. Υπό το φόβο μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟ είναι γεμάτος, ο Ολυμπιακός έχει δώσει την Άρτα με τα Γιάννενα!»

Δείτε παρακάτω:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News