Παναθηναϊκός: Το «πρέπει» με Χουάντσο!

«Καρφί» Αταμάν: «Κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε» - Οι δηλώσεις μετά τη νίκη

Πάλι τα…έσπασε ο Χουάντσο (0/4 τρίποντα) στο φιλικό παιχνίδι της Ισπανίας με την Δομινικανή Δημοκρατία.

Δεν μας εξέπληξε, ο Χουάντσο είναι στα κάτω του επιθετικά καιρό τώρα και πρέπει να βελτιωθεί. Πλεονεκτήματα έχει.

Γρήγορα πλάγια βήματα, σβέλτα αντανακλαστικά, ελίσσεται στα σκριν κυνηγώντας τον επιθετικό κι έχει δυνατότητα να μαρκάρει παίκτες από το 1 μέχρι το 4.

Στην άμυνα μακριά από την μπάλα έχει ένστικτο στο να κλέβει, είτε πάνω στην πάσα, είτε όταν ο αμυντικός χαλαρώσει κι ο Ισπανός δεν θα του χαριστεί.

Σαν weak side help defender είναι ασυναγώνιστος, επιπλέον προκαλεί φόβο. Η αλτικότητά και το timing στις τάπες τον κάνει ιδανικό για ένα τέτοιο ρόλο.

Βέβαια υπήρξαν στιγμές φέτος που δεν ήταν συνεπής κι έδειχνε μια χαλαρότητα/μαλθακότητα βασιζόμενος περισσότερο στην αθλητικότητά του και λιγότερο στο να πάρει σωστή θέση, κάτι που τον έκανε να χάνει εύκολα ριμπάουντ ή καλάθια ακριβώς κάτω από την στεφάνη.

Η μεγαλύτερη αδυναμία του παρατηρείται στο σουτ είτε είναι από το τρίποντο, είτε από μέση απόσταση και το βλέπεις σε όλα τα ποσοστά του μέχρι και στις βολές.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα για να αρχίσουν να τον σέβονται οι άμυνες όταν σουτάρει. Έχει λίγο περίεργη μηχανική όταν εκτελεί, όταν απελευθερώνει την μπάλα. Οι άμυνες πάντα του έδιναν σουτ φέτος κι οφείλει να το δουλέψει αυτό για την επόμενη σεζόν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News