Παναθηναϊκός: Λογική εξέλιξη με Τζέριαν Γκραντ...

Παναθηναϊκός: Colpo grosso Αταμάν με Γκραντ ενόψει Φενέρ!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο Τζέριαν Γκραντ ήταν τόσο επιτυχημένος φέτος παρότι δεν είχε ιδέα από Ευρωλίγκα.

Ο ανταγωνιστικός του χαρακτήρας, η αίσθηση του παιχνιδιού που όταν τα συνδυάσεις με αθλητικότητα, τη ντρίπλα και το υποσχόμενο midrange game του, έχεις μία από τις καλύτερες προοπτικές στην ήπειρο.

Κορόιδο είναι ο προπονητής που πέρσι τον πρότεινε κι από τον Γενάρη ζητούσε την ανανέωση του συμβολαίου του;

Μας έκανε εντύπωση το πόσο καλά στάθηκε μετά τους πρώτους μήνες όταν όλοι τον κατηγορούσαν για υπερβολική χρήση ντρίμπλας.

Για το mentality που επέδειξε απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Φαίνεται να του αρέσουν οι προκλήσεις, άρα κουμπώνει τέλεια με Σλούκα, DPG, Αταμάν που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει στο πάτωμα αναπάντητο.

Αφήστε που ο Γκραντ στο γήπεδο, δείχνει μεγαλύτερος από το ανάστημά του καθώς το μεγάλο άνοιγμα χεριών που έχει ισοσκελίζει την απουσία ύψους.

Ο τρόπος που πηδάει (είτε με το ένα είτε με τα δύο πόδια) θυμίζει σούπερ αθλητικά παιδιά που έχουν φορέσει το τριφύλλι, σαν τον Αντόνιο Ντέηβις, τον Τζέιμς Γκιστ, τον Μάρκους Χάισλιπ, τον Στέφαν Λάσμε.

Ο Γκραντ είναι ένας freak athlete με κορμί που είναι NBA ready. Αυτή η αθλητικότητα σε συνδυασμό με τα μακριά του χέρια του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα όταν μπαίνει για drive, είδαμε τι έπαθαν απέναντί του Ταβάρες και Παπανικολάου στους τελικούς.

H ικανότητά του να βάζει πίεση στην άμυνα όταν επιτίθεται προς το καλάθι και να τελειώνει με επαφή είναι κάτι που ξεχωρίζει στο παιχνίδι του. Θα τον χαιρόμαστε γι άλλα δύο χρόνια.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News