Παναθηναϊκός: Μοντέλο... Οκτάστερου για τη νέα χρονιά!

Αταμάν: Οι δηλώσεις μετά το 1-0 - Ατάκες για παίκτες και οπαδούς!

Μπορεί με τους βετεράνους Σλούκα-Μπράουν ο Παναθηναϊκός να υπολείπεται σε αθλητικότητα όμως είναι μια από τις πιο High IQ-ομάδες στην Ευρωλίγκα έχοντας επίσης σπουδαίο βάθος και πλέον έναν αέρα φρεσκάδας που χρειαζόταν για να σπάσει κάθε φράγμα ο ενθουσιασμός του κόσμου μετά την κατάκτηση των τίτλων.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η λίγκα των προπονητών και ο Αταμάν φροντίζει να έχει στο παρκέ γνώστες του σπορ που συνεννοούνται μαζί του με τα μάτια κι έχουν τις ελευθερίες να πράξουν στους αγώνες.

Αχαστη συνταγή έχει δώσει στον Τούρκο τρεις Ευρωλίγκες κι ο κόουτς μόλις τώρα ξεκινά! Το τριφύλλι επενδύει σήμερα στη συνοχή, αποφάσισε να χτίσει μεθοδικά πάνω στην εξαιρετική σεζόν.

Οι πράσινοι στηρίζονται στο ίδιο guard-based μοντέλο κάνοντας στοχευμένες προσθήκες για να βελτιώσουν το αποτέλεσμα.

Mην ξεχνάμε πως η διαφοροποίηση στην αγωνιστική κατεύθυνση το περασμένο καλοκαίρι ήταν σημαντική, ο κόουτς επέλεξε να δώσει έμφαση στο παιχνίδι προσωπικής φάσης, προσφέροντας κάτι καινούργιο σε κοινό που είχε μάθει να παρακολουθεί κάτι άλλο, με Βόβορα, Πρίφτη, Ράντονιτς (θεωρητικά, αφού επί θητείας του βλέπαμε το όσα βάλουμε κι όσα φάμε)να προσέχουν περισσότερο την άμυνα.

Η ποιότητα του ρόστερ σήμερα αξιολογείται με υψηλό βαθμό όμως τα ζητήματα που έχουν να διαχειριστούν οι πράσινοι είναι πιο σύνθετα.

Στις θέσεις 1-2 ο προπονητής οφείλει να κρατήσει τους πάντες μέσα στο κόλπο, έτοιμους να βοηθήσουν (ή τουλάχιστον να πιστεύουν πως γρήγορα θα έρθει η στιγμή τους για να το κάνουν) και δεν είναι εύκολο αυτό.

Χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστη σε αυτό που δουλεύεται με στόχο τη συνέχεια και τη βελτίωση (κάθε χρόνο) του μοντέλου που έχει επιλεχθεί.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News