Παναθηναϊκός: Ο επικός Γκραντ προσομοιώνει... άμυνες Διαμαντίδη!

Είναι δυνατόν να μην ανακηρύχθηκε από την Ευρωλίγκα νο1 αμυντικός της σεζόν ο Τζέριαν Γκραντ; Συμφωνούμε πως το πιο δύσκολο πράγμα να εκτιμηθεί αντικειμενικά στο μπάσκετ είναι η αμυντική συνεισφορά ενός αθλητή.

Παναθηναϊκός: Το πρωτοσέλιδο πριν το Game 5 στο ΟΑΚΑ! (pic)

Όσο κι αν τα νούμερα μπαίνουν στο μικροσκόπιο, όσο κι αν βάζουμε στο ζύρι contested shots, deflections, κλεψίματα, τάπες, όσο κι αν τσεκάρουμε πόσο μεταβάλλονται οι δείκτες όταν ένας παίκτης παίζει ή κάθεται στον πάγκο, μετράει περισσότερο το eye test. Απλά γιατί οποιοδήποτε στατιστικό μπορεί κάλλιστα να ψεύδεται.

Τι να τα κάνουμε π.χ τα κλεψίματα αν ένας παίκτης τζογάρει συνεχώς να αρπάξει την μπάλα αφήνοντας ακάλυπτο τον παίκτη που έχει χρεωθεί; Τι να το κάνουμε το contest όταν ένας παίκτης τρέχει τελευταία στιγμή να μαρκάρει ελεύθερο παίκτη στο τρίποντο; Π.χ ενας καλός rim protector δεν συμβάλλει απαραίτητα σε ένα καλό αμυντικό αποτέλεσμα αν είναι ευάλωτος σε συγκεκριμένες επιθετικές δράσεις.

Ο Γκραντ ώρες ώρες θυμίζει Δημήτρη Διαμαντίδη στο πως παίζει πάντα από κοντά τον αντίπαλό του, στο ότι δεν του δίνει προσπάθειες, στο ότι του γίνεται στενός κορσές, στο πως πηδάει ψηλά για να κόψει αντίπαλο. Ο κορυφαίος!

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr