Παναθηναϊκός: Μεγάλο το... «κόλλημα» με τον Λεσόρ!

Μεγάλο κόλλημα έφαγε φέτος η εξέδρα με τον Ματίας Λεσόρ. Διόλου άδικα! Ο ψηλός αν συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια δεν αποκλείεται να σπάσει το ρεκόρ Γκιστ και Μπατίστ που γέρασαν στα μέρη μας με την πράσινη φανέλα.

Αινιγματικός Λεσόρ: «Μην κλαις επειδή τελείωσε...» (pic)

Άλλη μια καταπληκτική σεζόν από τον – ομόφωνα πλέον – καλύτερο πίβοτ της ηπείρου με φοβερά νούμερα κι επιδραστικότητα τεράστια. Η τρομερή του ανθεκτικότητα τον κάνει να είναι παρών στο γήπεδο στα δύσκολα και πάντα αξιόπιστος, αυτό είναι το μεγαλύτερο επιχείρημα υπέρ του, άσχετα αν το παιδί θέλει έξτρα προπόνηση στις βολές.

Το γεγονός ότι το κορμί του είναι από σίδερο κι έβγαλε όλη την χρονιά χωρίς αλλαγή ουσιαστικά τον βοήθησε να παρουσιάσει αυξημένους μέσους όρους και καλά νούμερα σε όλα τα plus/minus. Όσο κι αν τα τελευταία έτη έχουμε μπερδευτεί με την ανάγνωση των ποιοτικών στατιστικών, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στο μπάσκετ σημαντικό ρόλο παίζουν τα στοιχεία που δεν αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Η θέληση, το κουράγιο, η ψυχική δύναμη, η ορμή, η αποφασιστικότητα, τομείς στους οποίους ο Γάλλος απλά δεν έχει ταίρι. Πείτε μας old school, αλλά επειδή μεγαλώσαμε με Στόγιαν Βράνκοβιτς που απλά έπαιρνε ριμπάουντ κι έκοβε σουτ ανάμεσα σε σούπερ σταρ, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να λατρευτεί από τον κόσμο παρότι δεν ήξερε το μπάσκετ που γνώριζαν οι συμπαίκτες του.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr