Παναθηναϊκός: Το know how στον Επτάστερο ελέω... δυναστείας!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει ακόμα τον χαρακτήρα που θα τον φέρει για πολλά χρόνια πίσω στην ελίτ.

Παναθηναϊκός: Έτσι τα σάρωσε όλα, αυτό ήταν το κλειδί!

Όμως δουλεύει σωστά για να το καταφέρει και το πιο ενθαρρυντικό σημάδι σε όλη αυτήν την προσπάθεια – πάντα σε συνάρτηση με αυτό που βλέπουμε τώρα- είναι ότι αυτό το γκρουπ βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα του.

Ο πρωταθλητής έχει ακόμα αγωνιστικά ζητήματα να λύσει (άμυνα, ριμπάουντ, μεγαλύτερη επιθετική συνεισφορά από τον Χουάντσο) όμως παρά την όποια αστάθεια του φέτος σάρωσε τους πάντες, δείγμα δυναμικής των μονάδων του.

Δεν είναι μυστικό ότι οι πράσινοι διαθέτουν μεγάλο ποιοτικό βάθος και μια μεγάλη δεξαμενή δεξιοτήτων που τους έδωσε το δικαίωμα να κοιτούν τους πάντες από ψηλά.

Με παίκτες που ξέρουν να βάζουν μπάλα στο καλάθι αλλά και να εμφανίσουν εκεί που πρέπει συμπαγή άμυνα που φέτος λειτούργησε ως σωσίβια λέμβος στις δύσκολες στιγμές.

Παρότι χρίζει ακόμα βελτίωσης στους χρόνους με τους οποίους η ομάδα ελέγχει τα ριμπάουντ ή ξεδιπλώνει τις περιστροφές της, διαθέτει όπλα που της επιτρέπουν να «στραγγαλίζει» τον αντίπαλο, διακόπτοντας την επικοινωνία του με το καλάθι.

Τα πράγματα μπορούν μόνο καλύτερα να πάνε αφού πλέον υπάρχει και το know how και η ψυχολογία του νο1.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr