Παναθηναϊκός: Οι τομείς ανάπτυξης στον Επτάστερο και η νέα... εποχή!

Το κομμάτι όπου οι πράσινοι φαίνεται ότι …έσκαψαν βαθιά (ειδικά όταν ήρθε και το φορμάρισμα Παπαπέτρου-Χουάντσο) ήταν στην άμυνα μισού γηπέδου.

Τιμωρία στον Παναθηναϊκό για το Game 5 με τον Ολυμπιακό

Εκεί ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι είχε κάνει σοβαρή προεργασία ώστε να κολλήσει τους παραπάνω δίπλα σε Γκραντ, Καλαϊτζάκη, το είδαμε στο 4ο δεκάλεπτο του 5ου ματς με τον Ολυμπιακό και στο β΄ μέρος του αγώνα με την Ρεάλ στο Βερολίνο.

Ο τρόπος που το κλαμπ εκτελούσε βοήθειες, η κάλυψη χώρων, η επικοινωνία και οι χρόνοι εκτέλεσης των περιστροφών αξιολογούνται με υψηλό βαθμό, στοιχειοθετώντας μια άμυνα κορυφαίου επιπέδου.

Με αθλητές που ήξεραν ανά πάσα στιγμή τη θέση τους, με αυτοματοποιημένα rotations, οι πράσινοι διέθεταν υπερόπλα στην άμυνα αλλαγών (παράγοντας στο τέλος κλειστών παιχνιδιών).

Το στυλ παιχνιδιού του πρωταθλητή έκανε τους αντιπάλους να εμφανίζουν σοβαρές παθογένειες που δεν περίμενες να δεις μιας κι είχαν διαφημιστεί πολύ κατά την διάρκεια της σεζόν.

Συνολικά οι πράσινοι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την κατάκτηση του όγδοου αστεριού όμως ο χαρακτήρας και η πραγματικότητα της διοργάνωσης απαιτούν συνεχή βελτίωση και επαγρύπνηση.

Το κλαμπ οφείλει να μείνει πεινασμένο κι αυτή τη στιγμή (ανεξάρτητα από το τι θα φέρει η μεταγραφική περίοδος) πρέπει να συνεχίσει να χτυπάει γροθιές στο μαχαίρι.

Έχει σωστή ηγεσία με τον (ιδανικό για να χτίσεις το πνευματικό προφίλ μιας ομάδας κορυφής) Κώστα Σλούκα, τον Μήτογλου, διαθέτει την ασφάλεια του Λεσόρ, το Ναν και φυσικά τον κόουτς Αταμάν.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr