Παναθηναϊκός: Το μεγαλύτερο κερδισμένο στοίχημα του Αταμάν

Σε μια μαγική χρονιά με έναν υπέροχο επίλογο μπορούμε πλέον να αναφέρουμε απόλυτη ασφάλεια ότι ο Εργκίν Αταμάν κέριδσε ένα από τα μεγαλύτερα περσινά στοιχήματα.

Παναθηναϊκός: Παπαπέτρου, η... αποκάλυψη του Αταμάν!

Ο Εργκίν Αταμάν ερχόμενος στον Παναθηναϊκό ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι η πρόκληση που θα αντιμετωπίσει αναμενόταν τεράστια, δύσκολη και όχι για όλους.

Ο Τούρκος προπονητής είναι από τους ανθρώπους που λατρεύουν τέτοιες προκλήσεις, το είχε αποδείξει με την Εφές, και δε φοβήθηκε στιγμή να πει το «ναι» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και να ξεκινήσουν μαζί να γράφουν ένα απόλυτο μπασκετικό παραμύθι.

Ένα παραμύθι που στην αρχή του μόνο όμορφο δεν ήταν, όμως τόσο ο ιδιοκτήτης των πρασίνων όσο και ο Αταμάν ήξεραν ακριβώς τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν, προκειμένου ο επίλογος αυτού να ήταν θετικός.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με αμέτρητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα κάνοντας κυριολεκτικά rebuilding και προσπαθώντας μέσα σε μία χρονιά να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα που στόχο θα είχε να κατακτήσει κορυφές.

Στην ομάδα ήρθαν δώδεκα νέοι παίκτες, οι οποίοι έπρεπε να μάθουν ο ένας τον άλλον. Από τα θετικά τους μέχρι και τ’ αρνητικά τους στοιχεία, ενώ παράλληλα έπρεπε να μάθουν και τον προπονητή που θα τους καθοδηγούσε, καθώς κανείς δεν είχε συνεργαστεί μ’ εκείνον στο παρελθόν.

Τίποτα δεν ήταν εύκολο για το Τριφύλλι στην αρχή, όμως ο μαέστρος είχε τον τρόπο να κάνει τα πάντα πιο όμορφα με υπομονή και δουλειά. Ατελείωτες ώρες προπονήσεων, αναλύσεων και διορθωτικών κινήσεων εκεί που χρειάστηκε με την προσθήκη του Κέντρικ Ναν και την αφαίρεση του Κάιλ Γκάι από το δυναμικό της ομάδας.



Ο Αταμάν πέτυχε πάρα πολλά τη χρονιά που μας πέρασε, όμως το μεγαλύτερο στοίχημά του ήταν να καταφέρει να κάνει τον Παναθηναϊκό ξανά μια ομάδα που θα μπορούσε σε λίγους μήνες να δομηθεί έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τις σημαντικότερες κορυφές του αθλήματος. Δηλαδή το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Ο Τούρκος προπονητής με το πέρας των μηνών κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο με άψογο κλίμα εντός των αποδυτηρίων, να δώσει ρόλους στον κάθε παίκτη του ρόστερ και να περάσει τα θέλω του όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα που ξεκινούσε από την άμυνά του, έδινε μεγάλη βάση σ’ αυτό το κομμάτι και στην πορεία έβρισκε ρυθμό και στην επίθεση με το βασικό συστατικό του Αταμάν να μην διαφοροποιείται. Η πρωτοβουλία στους guards και όλα θα ξεκινούν και θα τελειώνουν από εκεί.

Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Αταμάν κατάφερε να κάνει πράξη τα λόγια του περί Final 4, επιτυχίων κτλ, καθώς κατάφερε πρώτα να δομήσει μια ομάδα με βάσεις μέσα σε ελάχιστους μήνες. Δηλαδή πέτυχε το νούμερο ένα στοίχημα της φετινής χρονίας.

Πλέον όντας Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας φέτος η ομάδα ξεκινάει από άλλες βάσεις και μπορεί να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία με την πρώτη κίνηση να είναι ήδη ηχηρή, ακούγοντας στο όνομα Λορέντζο Μπράουν!

Exit mobile version