Παναθηναϊκός μεταγραφές: Έτσι θα έχει το κεφάλι του... ήσυχο ο Επτάστερος!

Παναθηναϊκός: Προβάρει τα πράσινα ο Λορέντζο Μπράουν

Ο Λορένζο Μπράουν είναι παίκτης που μοιάζει πολύ στον Κέντρικ Ναν στο ότι αν μυρίσει… αίμα δύναται να σε σκοτώσει. Τα τελευταία χρόνια ο Αμερικανός είναι πλέον και σκόρερ εκτός από ένας elite δημιουργός.

Μπορεί να δει και να εκτελέσει όλες τις πάσες διαλέγοντας κατά κανόνα την σωστότερη. Έχει τεχνική αρτιότητα να πασάρει ακόμη και σε φάσεις που φαίνονται κερδισμένες για την άμυνα (αλά Σλούκας δηλαδή) ενώ φυσικά η τρομερή του ικανότητα να σκοράρει από κάθε απόσταση βάζει τεράστια πίεση στην άμυνα.

Ο βαθμός εξάρτησης του Οντέρ Κάτας από εκείνον φέτος στην Μακάμπι ήταν υψηλότερος από ποτέ, στα προημιτελικά μάλιστα ελλείψει Μπόλντουιν ο Λορένζο υπήρχαν στιγμές που έδειχνε ότι έπαιζε ένας εναντίον πέντε.

Ο τύπος μπορεί να είναι στο κατώφλι των 35 και τα prime του να είναι πίσω αλλά αφενός διαθέτει το IQ να επιτεθεί σωστά κατανέμοντας τις ανάσες του και αφετέρου ξέρει όσο λίγοι το πικ εν ρολ το οποίο ο Αταμάν αρέσκεται να παίζει. Εδώ αρχικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο Μπράουν θα ισορροπήσει μεταξύ εκτέλεσης και δημιουργίας αφού στο τριφύλλι υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν το τόπι στα χέρια τους.

Σε δεύτερο επίπεδο να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο τύπος όταν ο Σλούκας και ο Ναν είναι θα βρίσκονται στον πάγκο. Έχει την ποιότητα να τρέξει την ομάδα αλλά η προστασία της μπάλας θα είναι πιο ζόρικη αν ο αντίπαλος ρίξει πάνω του τρεχαλατζή και ταχυδυναμικό αμυντικό (θυμηθείτε πως τον αντιμετώπισε ο Καλαϊτζάκης στα πλέι-οφ), όμως γι αυτό έχει προνοήσει ο Τούρκος έχοντας στις εφεδρείες άλλους τρεις χειριστές.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News