Παναθηναϊκός: Στον αστερισμό των Ναν - Σλούκα!

Παναθηναϊκός: ΤΡΟΜΕΡΗ σκηνή με Αταμάν-Σλούκα μετά το πρωτάθλημα!

Απ’ την αρχή της σεζόν ήταν σίγουρο ότι το που θα εφτανε ο Παναθηναϊκός θα εξαρτιόταν απ’ τους Σλούκα – Ναν. Ήταν τέτοιο το ρόστερ που μετατράπηκε σε κομβικής σημασίας να βγει στο γήπεδο η δική τους ποιότητα.

Η ομάδα δημιουργούσε καλά σουτ μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας και συχνά με την ιδανικότερη πάσα για τρίποντο (απ’ το low post προς τα έξω), αλλά το θέμα ήταν να μπουν τα σουτ που αυτοί θα αναλάμβαναν.

Όταν αυτό συνέβαινε, ο αντίπαλος την είχε άσχημα… Χαζός είναι ο Αταμάν που βασίζεται εξ ολοκλήρου στους γκαρντ τόσα χρόνια; Στις καλές τους βραδιές οι σταρ δίνουν άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι μεγαλώνοντας το γήπεδο και δοκιμάζοντας τα αμυντικά rotations των αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός με τους κορυφαίους του παίκτες φορμαρισμένους ήταν τόσο κοντρολαρισμένος, πιο κατασταλαγμένος στο τι ζητούσε στο γήπεδο, πιο σοφός και με τη συναισθηματική ωριμότητα που του παρείχε η εμπειρία των δύο άσων του.

Οι πράσινοι ήταν φέτος μια χαμαιλεοντική ομάδα που προσαρμοζόταν και στο fast break και στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας κατά κύριο λόγο να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλο το εύρος δεξιοτήτων του προικισμένου Αμερικανού και του βετεράνου Έλληνα σε συνδυασμό με το περίσσευμα αθλητικότητας του ρόστερ που άφηναν στο παρκέ Παπαπέτρου, Χουάντσο, Καλαϊτζάκης, Λεσόρ και Γκραντ. Προσωπική φάση, πίεση στη μεταφορά μπάλας του αντιπάλου ήταν οι βασικοί άξονες του κόουτς με τους δύο γκαρντ να χτυπούν ανελέητα στο transition.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News