Παναθηναϊκός: Αυτές θα είναι οι πιο... συνταρακτικές του «μεταγραφές»!

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 95-79: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Με τον Χουάντσο να έχει προσαρμοστεί, δίχως θέματα τραυματισμών ο Παπαπέτρου και με Καλαϊτζάκη ξεψάρωτο, την επόμενη χρονιά ο πρωταθλητής θα μπορεί να παίξει άμυνα σε βαθμό…στραγγαλισμού με τον μετρ Τζέριαν Γκραντ να είναι νο1 πίσω από την μπάλα. Θεωρητικά τα αμυντικά standards ανεβαίνουν για την σεζόν 2024-2025.

Ξέραμε από το προηγούμενο καλοκαίρι (λαμβάνοντας υπόψη τις δουλειές του Αταμάν σε Τουρκία και Ιταλία) ότι το τριφύλλι με τόσα κανόνια στην περιφέρεια θα είχε μεγάλη παραγωγή μέσα από το γρήγορο και δυναμικό παιχνίδι.

Αυτό που μας προξένησε εντύπωση ήταν η επιθυμία του κόουτς να πάρει ματς ΚΑΙ με την άμυνα, με τον Επτάστερο να παίρνει άριστα όσον αφορά καταστάσεις που έπρεπε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού (που να μην είχε θέματα στο ριμπάουντ) πηγαίνοντας το και στο 5 vs 5 στο οποίο είχε το πάνω χέρι λόγω των προσωπικοτήτων που αριθμούσε στο δυναμικό του.

Η φανταστική άμυνα του Παναθηναϊκού σε σετ καταστάσεις ήταν το μεγάλο του όπλο κι ουσιαστικά ο λόγος που βρέθηκε αίφνης στα πιο ψηλά στρώματα σε Ελλάδα/Ευρώπη.

Το καλό είναι ότι Παπαπέτρου/Χουάντσο παίζουν και στο «3», δίπλα στον Πάνο, αυτή η τριάδα μπορεί να πάρει αποστολές πάνω σε αντίπαλους σταρ προκειμένου να τους αποκόψει από συμπαίκτες κι από συνεργασίες, οδηγώντας τους σε επιθέσεις με δύσκολες προϋποθέσεις.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News